Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:08 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei preşedinţi americani au murit pe 4 iulie

ro

04 Jul, 2015 17:06 3652 Marime text
Trei preşedinţi americani au murit în ziua de 4 iulie. John Adams şi Thomas Jefferson au încetat din viaţă în aceeaşi zi şi acelaşi an, 4 iulie 1826, la distanţă de câteva ore unul de celălalt, la cea de-a 50-a aniversare a Declaraţiei de Independenţă. James Monroe, cel de-al cincilea preşedinte american, s-a stins din viaţă tot pe 4 iulie, dar în anul 1831, de insuficienţă cardiacă şi tuberculoză.

John Adams, al doilea președinte al Statelor Unite ale Americii, și-a început mandatul pe 4 martie 1797. A câştigat preşedinţia cu o diferenţă de trei voturi electorale împotriva republicanului Jefferson. În 1801, pierde noua cursă electorală împotriva lui Jefferson, cu opt voturi diferenţă.

Cel de-al treilea preşedinte al Statelor Unite ale Americii, Thomas Jefferson, este considerat un remarcabil ocupant al fotoliului de președinte și unul dintre cei mai de seamă patrioți ai revoluției americane. Ca o completare armonioasă a carierei sale politice, a fost agricultor, arheolog, horticultor, arhitect, plantator, etimolog, paleontolog, autor de studii, avocat, inventator, violonist și fondator al Universităţii din Virginia.

Înainte de a fi ales preşedinte, James Monroe a fost şi ministru de externe şi ministru de război. După ce a ajuns preşedinte, a inaugurat ceea ce în istoria SUA se numeşte „Era of Good Feelings”, „Epoca bunelor sentimente” în traducere. După ce mandatul său de preşedinte s-a încheiat, James Monroe s-a retras în Monroe Hill.

Sursa foto: history.com (John Adams)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii