Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:03 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Toată lumea spune „te iubesc”, mai ales bărbaţii

ro

01 Nov, 2016 00:00 2086 Marime text
Contrar a ceea ce se crede, nu femeile sunt cele care spun primele „te iubesc” într-o relaţie sau care-şi declară într-un fel sau altul sentimentele. Statisticile spun că bărbaţii vor face prima lor declaraţie cu cel puţin şase săptămâni mai devreme decât ar face-o în mod normal o femeie. Să fie ei mai romantici sau acest lucru face parte din acele legi invizibile care creează şi consolidează o relaţie? Vom vedea în cele ce urmează.
 
Sigur că acest lucru nu este tocmai de bun augur. De obicei, cel care aruncă primele declaraţii nu este şi cel care chiar le crede. Bărbaţii ar zice orice să ajungă în patul unei femei, iar din arsenalul lui de cucerire nu vor lipsi promisiunile şi micile minciuni, gen „eşti cea mai frumoasă femeie din lume”, „nimeni nu m-a mai făcut să simt ce simt acum”, „tu eşti alinarea mea”, „mi-ai zguduit lumea”, „m-ai făcut mai bun” şi multe alte astfel de platitudini care, la momentul potrivit, par şi chiar sunt exact treburile de care au nevoie urechile femeilor ca să fie gâdilate plăcut, şi, nu în ultimul rând, de a le face să fie cucerite mai repede. Nici cu femeile nu ne e ruşine, minciunicile lor se reduc la „eşti al doilea din viaţa mea”, sau „mă faci să mă simt completă”. Aiurea! Dar nu trebuie să ne supărăm nici pe unii, nici pe ceilalţi, sunt doar jocurile dragostei.
 
Aşa că… cine a spus că bărbaţii au dificultăţi atunci când vor să se exprime? Iată că cercetătorii - americani de data asta - contrazic acest lucru. Joshua Ackerman de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts şi încă doi colaboratori ai săi au condus şase anchete pentru a determina cu exactitate cine este cel care, în sânul unui cuplu, aruncă primul mingea la fileu şi care sunt reacţiile celuilalt partener vizavi de o asemenea declaraţie. Studiul se numeşte „Let's Get Serious” (Comunicarea implicării în relaţiile romantice) şi a fost publicat în America într-o revistă de psihologie.
 
„Oamenii cred, în general, că femeile sunt primele care-şi mărturisesc dragostea şi că tot ele sunt cele care doresc să se angajeze cât mai repede într-o relaţie serioasă”, spun autorii studiului. Dacă au dreptate sau nu o demonstrează faptul că tot mai puţine femei vor să se implice într-o relaţie serioasă, cu atât mai mult cu cât numărul bărbaţilor care mint este mai mare decât în anii precedenţi.
 
Ei bine, să fim serioşi, la ce bun să fii femeie modernă dacă nu te prinzi cum stă treaba cu amorul? Dragostea bărbaţilor e de ordin sexual, pe când cea a femeilor, de ordin sentimental. Asta, plus nevoile de siguranţă, confort şi protecţie pe care femeile le vor satisfăcute. Cam mult se cere unui bărbat. Săracu'! Dar tot ei ne-au obişnuit cu ideea că „dragostea durează trei ani”, doar atât, cu „je t'aime, moi non plus” şi alte asemenea jocuri de-a amorul, tot ei şi-au înşelat nevestele şi-au şters pe jos cu ele, ridicându-şi în schimb amantele la rang de regine, au împărţit „te iubesc-uri” în stânga şi-n dreapta, că ştiau că merge şi aşa, şi-acum, după ce le-au obişnuit pe femei cu neseriozitatea lor şi le-au transformat în profesionistele flirtului de azi, bărbaţii vor să ştie că nu se mai joacă nimeni cu ei, că e totul serios şi că verigheta va aluneca imediat pe deget pentru a li se servi femeilor acea viaţă anostă de care au fugit toată viaţa.
 
Dar hei, mai contează cine spune primul „te iubesc”, dacă oricum nu durează toată viaţa?
 
Sursa foto: youtube.com
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii