Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Votul va fi validat astăzi de BEC! Surprize, surprize la UOC

ro

01 Mar, 2016 00:00 3052 Marime text

 
Surprize, surprize la alegerile pentru Senatul Universităţii Ovidius din Constanţa. Cu 48 de ore înaintea scrutinului s-au înregistrat la Biroul Electoral Central şi două retrageri de candidaturi.  Prima, cea  a conf. univ. dr. Melnic Lucia – candidat de la Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă, iar cea de-a doua a prof. univ. dr. Gîrțu Mihai – candidat de la Facultatea de Științe Aplicate și Inginerie.
Alegerile pentru desemnarea membrilor în Senatul universității au avut în cantina universității din b-dul Mamaia nr. 124.

Pe buletinele de vot pentru alegerile pentru Senat au fost înscriși 105 candidați, grupați pe facultăți, conform prevederilor metodologiei de organizare a alegerilor în structurile și funcțiile de conducere ale Universității „Ovidius” din Constanța. Dintre aceştia doar 54 vor accede în Senat. Potrivit datelor Biroului Electoral Central, din cei 644 de universitari cu drept de vot s-au prezentat la urne în cele trei secţii de votare doar 567, respectiv un procent de 88%.

Astăzi, Biroul Electoral Central va proceda la validarea voturilor, după ce acestea au fost numărate până aseară târziu în noapte.

În următoarele zile, preşedintele Senatului în exerciţiu, Ioan Botescu, urmează să convoace şedinţa Senatului, în cadrul căreia noii senatori îşi vor prelua mandatele şi se va proceda şi la alegerea unui nou preşedinte şi al unui vicepreşedintel al acestui for universitar.

Gîrţu pierde teren în UOC



După retragerea candidaturii din Senat din considerente de strategie internă în cadrul Facultăţii de Științe Aplicate și Inginerie, dar şi după ce a primit semnale că nu va primi voturi suficiente cât să-şi adjudece mandatul, viitorul lui Mihai Gîrţu în echipa de conducere a universităţii pare incertă. Dacă din postura de prorector al UOC, în ultimii doi ani, Gîrţu a reuşit să-şi creeze antipatii profunde, minusul de imagine i l-a adus cu siguranţa şi dezvăluirile presei din raportul Corpului de Control al MEC. După cum deja se cunoaşte, Mihai Gîrţu a fost alături de Gheorghe Ţarălungă, unul dintre pilonii care au facilitat tranferile ilegale între facultăţi în perioada 2011-2012. Poate cea mai gravă situație găsită de organele de control, dupa cum se arată în raportul MEC, a fost cea de la Facultatea de Farmacie, specializarea Farmacie, unde au fost identificate, pentru anul I, anul universitar 2011 - 2012, două rânduri de cataloage, unul cu 151 de studenți și celălalt cu 40 de studenți, având în componență studenți diferiți și asumate prin semnătură de cadre didactice ale facultății. Ulterior, 40 dintre cei 50 de studenți admiși peste capacitatea de școlarizare aprobată de ARACIS au fost transferați, în cursul anului universitar, la Facultatea de Fizică, Chimie, Electronică și Tehnologia Petrolului (FFCETP), la specializările Fizică și Chimie, în urma prelungirii perioadei de admitere până pe 15 noiembrie 2011, aprobată de Senatul UOC. Transferul celor 40 de studenți la Facultatea de Fizică, Chimie, Electronică și Tehnologia Petrolului, pe vremea când decan era prof. univ. dr. Mihai Gârțu, a încălcat metodologia de organizare și desfășurare a concursului de admitere pentru anul universitar 2011 - 2012, care prevede că admiterea se poate organiza în una sau două sesiuni, înainte de începerea anului universitar, se precizează în documentul citat. De altfel, Gîrţu şi-a asumat public greşeala, dar cu nonşalanţă, într-o şedinţă a Senatului UOC.

Mai mult decât atât, în cazul în care Mihai Gîrţu şi-ar mai dori să ocupe o funcţie de conducere la nivelul unei facultăţi sau a rectoratului, va trebui să se confrunte din nou cu votul senatorilor, care, potrivit metodologiei de desemnare a decanilor şi prorectorilor, sunt chemaţi să valideze propunerile făcute de viitorul rector al universităţii. Or, cine fuge de votul Senatului o dată, va fugi cu siguranţă şi a doua oară!!

Senatorii-studenţi au fost deja validaţi

Studenții UOC și-au ales reprezentanții în Senatul UOC prin votul de joi, 25 februarie. BEC a validat rezultatele alegerilor pentru ocuparea locurilor atribuite studenților o zi mai târziu, astfel că cei care îi vor reprezenta pe studenți sunt: Facultatea de Litere - Ștefan Papuc (240 voturi), Teologie - Ionuț Barbu (185 voturi), FISP - Teodor Valentin Chiper (163 voturi), FDSA - Cristian George Fărăuanu (168 voturi), FSNSP - Claudiu Radu (214 voturi), FEFS - Bogdan Marian Mihalache (134 voturi), FSAI - Camelia Nicolae (198 voturi), FMI - Ioana Daniela Ene (249 voturi), FSE - Cristina Bolozan (203 voturi), Medicină (3 locuri) - Sterian Apostol (109 voturi), Silviu - Alexandru Danciu (133 voturi) și Elena Pelican (134 de voturi), Medicină Dentară - Cătălina Georgiana Bănuț (271 voturi). La FIMIM a fost votată Anca Ștefania Herghelegiu (202 voturi), la Construcții - Oana Alexandra Crăciun (201 voturi), la Arte - Elena Alexandra Brăzdaru (170 voturi), iar la FPSE - Mihai Militaru (173 voturi).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii