Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:01 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Urmări drastice la Şcoala nr. 2 din Valu lui Traian Directoarea Preda, demisă după ce a trimis o elevă acasă

ro

15 Oct, 2015 00:00 4499 Marime text


Scandalul de la Şcoala Gimnazială nr. 2  „Viceamiral Ioan Murgescu“ din localitatea Valu lui Traian, dintre Elena Preda, directoarea unităţii de învăţământ, şi părinţii unei eleve din clasa a VI-a, s-a lăsat cu urmări drastice.
 
După ce părinţii fetei au depus o sesizare la ISJ Constanţa, ieri, inspectorii şcolari au demis-o pe directoarea şcolii. Cu aceeaşi dată, Ionel Dedu, profesor de matematică la Școala Gimnazială „Viceamiral Ioan Murgescu“ Valu lui Traian, a fost numit prin detaşare în interesul învăţământului în funcţia de director.
 
Reamintim că, săptămâna trecută, o elevă de 11 ani care învaţă la Şcoala Gimnazială „Viceamiral Ioan Murgescu“ din localitatea Valu lui Traian a fost trimisă acasă de directoarea şcolii, Elena Preda, pe motiv că fusta sa nu respecta regulamentul - în loc să fie neagră, simplă, avea un model cu flori albe. Copila a trebuit să traverseze un drum european şi o cale ferată de una singură până acasă. În urma incidentului din data de 8 octombrie, Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa a decis încetarea detaşării în interesul învăţământului din funcţia de director a Elenei Preda, începând cu 14 octombrie 2015.
 
Asociaţia Elevilor din Constanţa condamnă comportamentul cadrului didactic
 
Reacţii au venit şi din partea Asociaţiei Elevilor din Constanţa (AEC), care a condamnat comportamentul cadrului didactic. „Este de neacceptat ca aceste lucruri să se întâmple în anul 2015 într-o instituţie de învăţământ. Doamna director a recunoscut întâmplarea, dar s-a prevalat de prevederile regulamentului intern. Aceste prevederi sunt nelegale, şcoala neputând să condiţioneze participarea elevului la procesul instructiv-educativ de o anumită ţinută vestimentară. Mama elevei ne-a adus la cunoştinţă mai multe abuzuri petrecute în cadrul instituţiei. Am dat curs sesizării, vom verifica informaţiile şi vom sesiza organele abilitate. Destituirea doamnei director Preda este imperioasă, deoarece astfel de evenimente nu pot fi tolerate“, a declarat Constantin-Alexandru Manda, preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa.

Citeşte şi

O fustă cu model, sămânţă de scandal la şcoala din Valu lui Traian: Ce spune directoarea Elena Preda despre acuzaţiile aduse

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii