Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:11 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unsprezece elevi constanteni, la faza nationala a Olimpiadei de Chimie

ro

20 Jan, 2010 03:01 2105 Marime text
chimie.jpgConcursul are loc în perioada 31 ianuarie - 6 februarie, la Piteşti, şi constă într-o probă teoretică, cu o pondere de 60% şi una practică, de 40%.

De la Constanţa, la faza naţională a Olimpiadei de Chimie s-au calificat 11 elevi. Din clasa a VIII-a participă Dimitri Apostol - Liceul Teoretic Ovidius, Gabriela Cranga - Şcoala I. L. Caragiale, Radu Alexandrescu - Şcoala I. Jalea. Din clasa a IX-a s-a calificat la faza naţională Adela Buciuc - Colegiul Naţional Mircea cel Bătrăn, iar din clasa a X-a, Bianca Mocanu - Liceul Internaţional de Informatică, Camil Maximilian Isacov - Liceul Teoretic Ovidius. Din clasa a XI-a, fac deplasarea la Piteşti, Alexandru Halip - Colegiul Naţional Mircea cel Bătrăn, Paul Adrian Iacomi - Liceul Internaţional de Informatică şi Cristina Florina Zotică - Liceul Teoretic Ovidius, iar din clasa a XII-a, Alina Mădălina Tirla şi Anamaria Hudişteanu, ambele eleve la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrăn.

Elevii calificaţi pentru etapa naţională au la dispoziţie, pentru rezolvarea subiectelor, atăt la proba practică, căt şi la cea teoretică, trei ore, din momentul în care primesc subiectele de concurs.

Tot în cadrul etapei naţionale a olimpiadei de chimie are loc şi selecţia pentru lotul naţional lărgit de chimie, care se pregăteşte pentru faza internaţională a olimpiadei. Selecţia se face printr-o probă teoretică ce se întinde pe durata a cinci ore. Elevii pot participa prin înscriere directă, indiferent de rezultatele obţinute la faza naţională şi de nivel de clasă. Singura condiţie pe care trebuie să o respecte elevii este să participe la cele două probe ale olimpiadei.

Potrivit inspectorului de specialitate Aurelia Cezar, profesorul însoţitor al lotului este Monica Dumitru, de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrăn.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii