Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:27 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de elevi din Constanţa, la etapele judeţene a trei olimpiade şcolare

ro

12 Mar, 2016 00:00 3748 Marime text
În perioada 12-13 martie, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa organizează etapa judeţeană a trei olimpiade: Limba Germană, Istorie, Informatică și etapele locale ale Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar şi Olimpiadei Gimnaziilor.
 
Astfel, sâmbătă, 12 martie, la Școala Gimnazială nr. 43 „Ferdinand“ va avea loc faza judeţeană a Olimpiadei de Limba germană modernă, la care participă 162 de elevi și 30 de cadre didactice. Rezultatele finale, după contestaţii, pentru clasele VII-VIII vor fi afișate marţi, 15 martie, iar pentru clasele IX-XII - vineri, 18 martie. La etapa naţională se califică un elev de la fiecare categorie.
 
Tot sâmbătă, 12 martie, Şcoala Gimnazială nr. 40 „Aurel Vlaicu“ găzduieşte Olimpiada judeţeană de Istorie, la care s-au înscris 225 de elevi din clasele VIII- XII. Rezultatele competiţiei vor fi publicate pe forumul Inspectoratului Școlar Judeţean Constanţa și la sediul centrului de concurs.
 
Alţi 142 de elevi, pasionaţi de Informatică, vor participa sâmbătă, 12 martie, la etapa judeţeană a Olimpiadei de Informatică, care se va derula în trei unităţi de învăţământ: Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, Liceul Teoretic „Ovidius” și Liceul Teoretic „Traian”. Rezultatele olimpiadei vor fi publicate pe forumul Inspectoratului Școlar Judeţean Constanţa și pe site-ul Olimpiadei de Informatică.
 
De asemenea, în perioada 12-13 martie, se vor desfăşura fazele locale din cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar şi Olimpiadei Gimnaziilor - ediţia 2016, la disciplinele sportive Fotbal, Handbal, Volei şi Tenis de masă. Competiţiile vor avea loc în cinci centre din municipiu, iar la întreceri vor participa 230 de elevi din ciclul liceal şi gimnazial.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii