Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:37 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de directori de şcoli care nu au promovat concursul pot ajunge din nou în funcţii (document)

ro

08 Jan, 2017 00:00 3557 Marime text
 
600 de directori şi directorii adjuncţi, care nu au promovat concursul organizat de Ministerul Educaţiei, toamna trecută, pot ajunge din nou în funcţii. Ministrul Educaţiei a trimis o notă inspectoratelor şcolare, prin care dispune că foştii directori pot fi numiţi prin detaşare, indiferent dacă au participat sau nu la concurs.

Un nou concurs ar putea fi organizat până la finalul acestui an şcolar.
 
Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a declarat, sâmbătă, că a luat decizia ca persoanele care nu promovat concursul de directori, dar au ocupat anterior funcţiile respective, să poată fi numite, temporar, în aceste posturi, până la organizarea unui nou concurs, deoarece toate şcolile din România trebuie să aibă, de luni, directori. Năstase a precizat că a primit sesizări din partea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, potrivit cărora constituie discriminare o notă a fostului ministru Mircea Dumitru, prin care se interzicea ca, în funcţiile de director şi director adjunct rămase vacante după concurs, să fie numite persoane care au ocupat aceste funcţii în şcolile respective şi nu au participat la concurs, precum şi persoanele care s-au prezentat la concurs, dar nu au fost admise.

Pavel Năstase a precizat că măsura se referă la 358 de locuri de directori neocupate în urma concursului (5,59 la sută din totalul de peste 6.600) şi la 308 posturi de director adjunct, la nivelul întregii ţări.
"În nota care a fost dată din partea predecesorului meu s-a spus că pentru posturile rămase vacante în urma concursului pot fi nominalizate cadre cu excepţia celor care au ocupat funcţiile de directori sau directori adjuncţi în unităţile de învăţământ respective şi nu au participat la concurs, respectiv persoanele care s-au prezentat la concurs, dar nu au fost admise", a spus ministrul Educaţiei.
El a susţinut că este vorba de o discriminare.

Pavel Năstase a menţionat că măsura este temporară, deoarece, în iunie sau, cel târziu, în iulie, va fi organizat un nou concurs pentru ocuparea posturilor vacante de directori şi directori adjuncţi
"Până la 1 septembrie eu doresc să fie rezolvată problema corect, transparent, prin concurs", a precizat ministrul. El a adăugat că, în următoarea perioadă va fi pregătită o metodologie, va fi aprobat un calendar şi va fi anunţată o bibliografie pentru desfăşurarea concursului.

Vă reamintim, în 22 decembrie, Ministerul Educaţiei, atunci condus de Mircea Dumitru, a transmis inspectoratelor şcolare o notă în care avertiza că în funcţiile de director şi director adjunct rămase vacante după organizarea concursului nu pot fi numite persoanele care până la organizarea concursului au ocupat funcţii de director sau director adjunct în şcolile respective şi nu au participat la concurs, precum şi persoanele care s-au prezentat la concurs, dar nu au fost admise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii