Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:24 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sunt aşteptaţi elevi din patru ţări Olimpiada internaţională la lectură, găzduită de Constanţa

ro

04 Aug, 2016 00:00 3970 Marime text


În perioada 1-5 septembrie va avea loc, la Constanţa, a treia ediţie a Olimpiadei internaţionale de lectură, găzduită de Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu“.
 
La competiţie sunt aşteptaţi elevi români şi străini, cititori pasionaţi de lectură, cu vârste cuprinse între 13 şi 19 ani. Concurenţii vor participa la două cursuri, o dezbatere şi vor susţine o probă scrisă prin care se vor evalua cultura generală şi experienţa privind lectura. Nu e necesară cunoaşterea limbii române. Proba scrisă poate fi susţinută în limbile română, engleză şi franceză. Cursurile şi dezbaterile vor fi coordonate de profesori universitari şi preuniversitari din ţară şi din afara acesteia.
 
Fondurile pentru desfăşurarea şi organizarea Olimpiadei internaţionale de lectură sunt asigurate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Știinţifice din România. Anul trecut, au participat patru ţări: România, Republica Moldova, Bulgaria şi Turcia. Olimpiada internaţională de lectură valorifică experienţa de lectură a elevului din învăţământul preuniversitar, scopul fiind încurajarea abordării de către acesta a lecturii ca abilitate de viaţă, prin intermediul textului ficţional, nonficţional şi multimodal.
 
Organizată în temeiul programei pentru cursul opţional Lectura şi abilităţile de viaţă şi al Cadrului european de referinţă, olimpiada se adresează elevilor de 13-19 ani capabili să folosească lectura în vederea dezvoltării personale. Acestora li se evaluează astfel competenţele de lectură, capacitatea de a înţelege textele ficţionale, nonficţionale şi  multimodale, capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a formula opinii, argumente şi interpretări proprii, în scris sau în cadrul unei prezentări orale sau al unei dezbateri. Concursul este organizat pe trei niveluri de pregătire didactică: nivelul 2 (elevii de 13 şi 14 ani), nivelul 3 (elevii de 15 şi 16 ani) şi nivelul 4 (17 şi 19 ani).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii