Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:19 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se caută doi inspectori şcolari generali adjuncţi Postul Andreei Artagea şi cel al lui Iris Sarchizian, scoase la concurs

ro

22 Aug, 2016 00:00 5825 Marime text
 

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice organizează concurs pentru ocuparea a două funcţii vacante de inspector şcolar general adjunct din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa.
 
Dosarele de înscriere pot fi depuse în perioada 22 august - 4 septembrie, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, Biroul Resurse Umane, între orele 15.00 şi 16.30. Probele de concurs se vor desfăşura în perioada 19 septembrie - 5 octombrie, la sediul Ministerului  Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice.
 
În prezent, cele două posturi scoase la concurs sunt ocupate cu delegaţie de dr. Andreea Mihaela Artagea, profesor metodist la Casa Corpului Didactic, şi dr. Iris Sarchizian, profesor de biologie la Şcoala Gimnazială nr. 38 „Dimitrie Cantemir“ din Constanţa.
 
Precizăm că, după finalizarea concursului pentru ocuparea funcţiei de inspector şcolar general adjunct, din 9 iunie 2016, câştigat de Alina Codreanu, au rămas vacante două funcţii de inspector şcolar general adjunct din Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, iar ocuparea acestora s-a realizat prin detaşare în interesul învăţământului, până la organizarea unui nou concurs. Acesta se organizează în baza Metodologiei de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar general, inspector şcolar general adjunct din inspectoratele şcolare şi de director al Casei Corpului Didactic, aprobată prin OMECTS nr. 5557/7 octombrie 2011, cu modificările şi completările ulterioare.
 
La concurs poate candida personalul didactic care îndeplineşte, cumulativ, următoarele condiţii: este membru al Corpului Naţional de Experţi în Managementul Educaţional; este absolvent al unei instituţii de învăţământ superior, cu diplomă de licenţă; face parte din personalul didactic titular în învăţământ şi are gradul didactic I sau titlul ştiinţific de doctor; are o vechime în învăţământul preuniversitar de cel puţin opt ani, dintre care cel puţin cinci în ultimii zece ani; a obţinut calificativul „foarte bine“ în ultimii cinci ani şcolari încheiaţi şi nu a fost sancţionat disciplinar în anul şcolar curent; are recomandare/caracterizare vizând calităţile profesionale, manageriale şi morale din partea consiliului profesoral al unităţii de învăţământ sau din partea consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar ori recomandarea senatului universităţii sau a organului de conducere al instituţiei în care candidatul îşi desfăşoară activitatea la data înscrierii la concurs; nu a desfăşurat poliţie politică şi nu a fost lipsit de dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în învăţământ prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală; este apt din punct de vedere medical pentru îndeplinirea funcţiei, conform prevederilor art. 234, alin. (1) din Legea nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare; la data susţinerii concursului nu a împlinit vârsta standard de pensionare.
 
Metodologia de concurs, bibliografia de concurs, modelele de curriculum vitae, declaraţia pe propria răspundere, fişele de evaluare a probelor, fişa-cadru a postului de inspector şcolar general adjunct, precum şi lista documentelor necesare înscrierii la concurs se afişează atât la sediul Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, cât şi la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa.
 
Citeşte şi Echipa de conducere a ISJ Constanţa, completă Andreea Artagea şi Iris Sarchizian, noii inspectori şcolari generali adjuncţi
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii