Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:38 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şcoala nr. 31 din Constanţa şi Asociaţia Bibliovoluntarii din Medgidia, pe podiumul unui concurs organizat de Enel

ro

28 Nov, 2017 00:00 2491 Marime text
Şcoala Gimnazială nr. 31 din Constanţa şi Asociaţia non-profit Bibliovoluntarii din Medgidia sunt câştigătorii concursului „Toată lumea intră în jocul educaţiei IT“ din judeţul Constanţa, alături de alţi 31 de căştigători din regiunile Banat, Dobrogea şi Muntenia. Cei doi căstigători au primit 19 de calculatoare prin proiectul „Toată lumea intră în jocul educaţiei IT“, derulat de companiile Enel din România şi Ateliere Fără Frontiere.
 
Astfel, echipamentele IT complete donate vor fi utile în proiecte ce vizează dezvoltarea abilităţilor de lucru cu calculatorul atât pentru elevi, tineri, cât şi pentru seniori, dar şi pentru reducerea decalajului digital, care creează pericolul ca anumite segmente ale societăţii să fie excluse de la fluxul de informaţii, comunicare şi socializare.
 
„La baza iniţiativei companiei noastre, pusă în practică cu ajutorul partenerilor de la Ateliere Fără Frontiere, a stat ideea că orice copil merită să descopere şi să înveţe. Abandonul şcolar este o problema a societăţii noastre şi, astfel, suntem încrezători că susţinând sistemul de învăţământ şi pe această cale, oferim şanse de dezvoltare tinerilor din categoriile vulnerabile. Am adus echipamentele IT complete şcolii nr. 31 din cartierul Palas. Proiectul lor «Înveţi mai uşor la calculator» va implica aproximativ 180 de elevi. Sper că accesul acestor copii la tehnologie le va oferi o altă perspectivă a viitorului. Ne bucurăm să susţinem educaţia de calitate, pentru cât mai multe şcoli, licee, dar şi pentru beneficiarii proiectelor educaţionale derulate de către organizaţiile câştigătoare”, a declarat Victor Marius Chiriac, inginer şef E-Distribuţie Dobrogea.
 
Proiectul „Toată lumea intră în jocul educaţiei IT“, organizat de către Asociaţia Ateliere Fără Frontiere şi susţinut de către companiile Enel în România a venit în sprijinul organizaţiilor din comunităţile defavorizate din regiunile Banat, Dobrogea şi Muntenia-Sud, care au nevoie de calculatoare pentru a desfăşura proiecte de educaţie dedicate în special copiilor şi tinerilor, dar nu dispun de mijloacele necesare achiziţionării lor.

Beneficiarii celor 400 de calculatoare recondiţionate donate de către Asociaţia Ateliere Fără Frontiere cu susţinerea companiilor grupului Enel în România, pentru reducerea decalajului informatic în comunităţile defavorizate ale României, sunt 4.650 de copii şi tineri, 220 de adulţi şi vârstnici, trei şcoli şi licee, o bibliotecă, opt ONG-uri şi o instituţie socială. Cele 32 de proiecte premiate în cadrul concursului se adresează prioritar copiilor şi tinerilor cu posibilităţi financiare reduse, cu risc de abandon şcolar, cerinţe educaţionale speciale, instituţionalizaţi, cu dizabilităţi sau alte vulnerabilităţi. Beneficiarii au fost selectaţi în urma evaluării de către juriul format din reprezentanţii companiilor grupului Enel în România, CSR Media, IBM, Techsoup România şi ai Galei Societăţii Civile (The Institute).

Despre Ateliere Fără Frontiere

Ateliere Fără Frontiere este un ONG care a creat trei întreprinderi sociale având ca scop inserţia socială şi profesională a persoanelor aflate în mare dificultate. Cele trei misiuni ale asociaţiei sunt: lupta împotriva excluziunii, protejarea mediului şi solidaritatea Mai multe informaţii puteţi obţine pe www.atelierefarafrontiere.ro

Despre Enel

Enel este o companie energetică multinaţională, jucând un rol important pe pieţele globale de electricitate, gaze naturale şi energii din surse regenerabile. Grupul Enel activează în peste 30 de ţări de pe patru continente şi are o capacitate instalată netă de producţie de energie de circa 83 GW. Enel distribuie electricitate şi gaze naturale printr-o reţea de peste două milioane de kilometri, are peste 65 de milioane de clienţi casnici şi companii în toată lumea, care reprezintă cea mai mare bază de clienţi comparativ cu firmele europene din domeniu. Enel este cea mai mare companie integrată de utilităţi din Europa după capitalizarea de piaţă şi una dintre primele companii de electricitate de pe continent în ceea ce priveşte capacitatea instalată şi EBITDA raportat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii