Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Școala Gimnazială nr.3 Ciprian Porumbescu din Constanța reabilitată în cadrul programelor cu finanțare externă gestionate de unități subordonate Ministerului Educației Naționale

ro

03 Aug, 2017 20:57 5141 Marime text
Ministerul Educației Naționale prin Unitatea de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Rețelei școlare și Universitare (UMPMRSU) are în implementare două proiecte privind construcția/reabilitarea de școli și grădinițe: Proiectul Reabilitarea Infrastructurii școlare (P.R.I.S.) și Proiectul Reforma Educației Timpurii în România (P.R.E.T.).
 
În perioada 24-28 iulie 2017, în cadrul celor două proiecte au fost recepționate 7 obiective de investiții: 3 unități de învățământ cu clasele I-VIII în Proiectul Reabilitarea Infrastructurii școlare, respectiv 4 grădinițe în Proiectul Reforma Educației Timpurii în România. Valoarea totală de execuție a celor 7 obiective de investiții este de 8.677.114,66 lei (TVA inclus).
 
Celor 7 unități de învățământ recepționate în intervalul 24-28 iulie li se adaugă alte 15 școli și 25 de grădinițe finalizate până în data de 20 iulie.
 
Proiectul de Reabilitare a Infrastructurii Școlare (P.R.I.S.), cofinanțat de Banca Europeană de Investiții, Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei și Guvernul României, are ca obiective principale reabilitarea, modernizarea și mobilarea a 1.329 de școli și 16 cămine studențești. În cadrul lucrărilor au fost urmărite restabilirea siguranței în exploatare a clădirilor școlare și a condițiilor igienico-sanitare și de confort, precum și eliminarea dezavantajelor educaționale pentru elevii care le frecventează și îmbunătățirea condițiilor de învățământ în vederea creșterii calității actului educațional. Data de finalizare a proiectului este 31 decembrie 2017.
 
Proiectul Reforma Educației Timpurii (P.R.E.T.), cofinanțat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei și Guvernul României, are ca obiective principale construirea a 380 de grădinițe noi și dotarea lor cu mobilier. Proiectul este implementat împreună cu Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă (UMPFE). Data de finalizare a proiectului este 31 decembrie 2019. 

Potrivit MEN, cele șapte unități de învățământ care vor intra în program sunt: Școala Gimnazială nr.3 Ciprian Porumbescu din Constanța; Școala cu clasele I-VIII nr. 2 Nicolae Călinescu, comuna Coșula (Botoșani); Școala cu clasele I-VIII nr. 4 Storești, comuna Frumușica (Botoșani); Grădinița cu program normal cu 3 săli de grupă Drobeta Turnu Severin (Mehedinți); Grădinița cu program normal Bustuchin (Gorj); Grădinița cu program normal Negrești — Oaș (Satu Mare) și Grădinița cu program prelungit Fărcașa (Maramureș).

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii