Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:57 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” a îmbrăcat haine de sărbătoare (galerie foto)

ro

29 Oct, 2015 00:00 5720 Marime text


Praznicul Sfântului Dimitrie prilejuiește, în fiecare an, sărbătorirea înființării unei instituții reprezentative pentru învățământul constănțean: Școala Gimnazială nr. 38 „Dimitrie Cantemir“.
 
Anul acesta, profesorii și elevii au sărbătorit cei 35 de ani ai școlii organizând diferite activități recreative și educative. Boboceii claselor pregătitoare au participat la Balul toamnei, defilând în costumele pregătite special pentru acest eveniment. Au fost admirați de părinți, dar și de învățătoarele Marcela Tudor, Stela Mergeani și Cristina Tirlă.
 
„Elevii claselor I C, a II-a B, a III-a A și a III-a B, îndrumați de prof. Manuela Ilie, Alina Stan, Oana Florescu și Gabriela Șerban, au aflat lucruri interesante despre viața și activitatea lui Dimitrie Cantemir. Ursuleții clasei I B au sărbătorit jucând un șotron cu surprize, învățătoarea Lucica Buzenchi punându-le la încercare atât îndemânarea, cât și atenția și creativitatea“, a declarat consilierul de imagine al unităţii şcolare, prof. Simona-Elena Holubeanu.
 
Activități interesante au desfășurat și elevii  claselor a II-a C și a IV-a D, coordonați de prof. Fatma Chemal și Rodica Nicon, care au realizat desene și colaje având ca temă „Toamna” sau „Școala viitorului”. În activitatea „Pasiuni de cantemiri”, elevii clasei a IV-a B au impresionat-o pe învățătoarea Simona-Elena Holubeanu demonstrându-și abilitățile „din afara clasei”, prin organizarea unor expoziții de pictură, cântând, dansând și prezentând diplome, medalii și cupe obținute în cadrul unor concursuri sportive și literare.
 
Elevii claselor V-VIII au realizat machete, au prezentat materiale informative referitoare la istoricul școlii și au participat la competiții sportive organizate între clase.
 
„Azi 35 împlinim / Și vom dăinui o veșnicie, / De ziua școlii, îi dorim / Să facă ani o mie!“, a urat Crina Lotreanu, elevă în clasa a IV-a B.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii