Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Salariul redus cu 10% timp de trei luni şi monitorizare Învăţătoarea Maria Zaharia de la Şcoala nr. 2 din Valu lui Traian, sancţionată

ro

01 Mar, 2016 00:00 3180 Marime text


Ancheta de la Şcoala nr. 2 „Viceamiral Ioan Murgescu“ din localitatea Valu lui Traian în cazul învăţătoarei acuzate că a agresat doi elevi s-a finalizat. După ce Comisia de disciplină a stat de vorbă cu elevii, părinţii şi cadrul didactic, a înaintat raportul către Consiliul de Administraţie (CA) al unităţii şcolare.
 
Potrivit directorului unităţii de învăţământ, prof. Ionel Dedu, CA-ul şcolii a decis sancţionarea învăţătoarei Maria Zaharia prin diminuarea salariului cu 10% timp de trei luni. „S-a adeverit doar un singur caz din cele semnalate de mama copiilor“, a precizat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, directorul Ionel Dedu. De asemenea, cei doi fraţi gemeni au fost transferaţi în altă clasă.
 

„Consiliul de Administraţie, întrunit în data de 29 februarie, a analizat raportul comisiei de cercetare disciplinară a învăţătoarei Zaharia Maria şi celelalte dovezi din dosarul de cercetare. În urma aspectelor constatate, s-au luat următoarele măsuri: diminuarea salariului cu 10% pe o perioadă de trei luni, precum şi monitorizarea activităţii învăţătoarei de către director, respectiv de către responsabilul comisiei metodice. Menţionăm că membrii Consiliului de Administraţie au luat în considerare şi faptul că doamna învăţătoare are o vechime în învăţământ de 40 de ani, iar în unitatea noastră, o vechime de 25 de ani, şi părinţii elevilor îndrumaţi de aceasta au apreciat întotdeauna activitatea de la clasă“, au precizat, într-un comunicat de presă, reprezentanţii unităţii de învăţământ.  


Reamintim că mama unor gemeni din clasa pregătitoare a Şcolii Gimnaziale nr. 2 „Viceamiral Ioan Murgescu“ o acuză pe învăţătoarea Maria Zaharia că, în mod repetat, i-a lovit copiii. Situaţia a fost adusă la cunoştinţa conducerii unităţii de învăţământ. La sfârşitul săptămânii trecute, s-a întrunit Consiliul de Administraţie al unităţii şcolare, care a decis constituirea unei comisii de cercetare a celor semnalate. Învăţătoarea Maria Zaharia urmează să iasă la pensie pe 1 septembrie, după ce a lucrat în sistemul de învăţământ peste 40 de ani.
 
Aceeaşi unitate de învăţământ a mai fost implicată şi anul trecut într-un scandal. În luna octombrie 2015, Elena Preda, directoarea de atunci a unităţii de învăţământ, a fost demisă de Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, după ce a trimis acasă o elevă din clasa a VI-a pe motiv că fusta sa nu respecta regulamentul - în loc să fie neagră, simplă, avea un model cu flori albe.

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Valu lui Traian au fost sesizaţi de către o mamă cu privire la faptul că cei doi copii ai săi (gemeni, fată şi băiat) au fost agresaţi în incinta instituţiei de învăţământ în perioada septembrie 2015 - februarie 2016, în mod repetat, de către un profesor al Şcolii nr. 2 Valu lui Traian. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului.

Citeşte şi

Rezultatele, gata la sfârşitul săptămânii Ancheta demarată la Şcoala nr. 2 din Valu lui Traian continuă

Conflict la Şcoala nr. 2 din Valu lui Traian - După demisia directorului Elena Preda - din cauza unei fuste, o învăţătoare este acuzată de violenţă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii