Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:04 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Trei trupe constănţene, pe podiumul Festivalului internaţional de teatru pentru elevi „Aplauze“ (galerie foto)

ro

10 Apr, 2015 00:00 3138 Marime text
Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului internaţional de teatru pentru elevi „Aplauze“, organizat de Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, s-a încheiat. Evenimentul a inclus, ca în fiecare an, pe lângă reprezentaţiile elevilor, ateliere de lucru susţinute de actori profesionişti.

Competiţia destinată elevilor s-a desfăşurat pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski“, unde au evoluat liceeni din Bucureşti, Tulcea, Piatra Neamț, Huşi, Constanţa, Republica Moldova, Serbia şi Ucraina. Cele 15 trupe participante au pus în scenă piese inspirate din dramaturgia naţională şi internaţională, precum şi scenarii originale. Din juriul festivalului au făcut parte Daniela Hanţiu, decanul Facultăţii de Teatru din cadrul Universităţii „Ovidius“ Constanţa, şi actorii companiei de teatru Perform A.R.T. din Bucureşti, Daniel Niţoi şi Jean Lemne. La secţiunea Liceu, premiul I a fost adjudecat de trupa „As“ a Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr“ din Bucureşti, premiul al II-lea a revenit trupei „Arthesium“ din Bucureşti şi premiul al III-lea a fost obţinut de trupa „Alexandru Giugaru“ din Huşi. Trupa „Okaua“ din Bucureşti a câştigat trofeul Festivalului internaţional de teatru pentru elevi „Aplauze“.

Premiul pentru originalitate a fost acordat Şcolii nr. 1 „Olzhych Tavrisky“ din Micolajev, Ucraina, iar premiul de popularitate a fost câştigat de trupa „Noi“ a Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân“ Constanţa. Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar i-a revenit lui Cătălin Bucur, iar cu premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar a fost distinsă Ioana Budu, ambii din trupa „Arthesium“. Cezar Costache (trupa „As“) şi-a adjudecat premiul pentru cel mai bun actor în rol principal, iar Alexandra Oişte (trupa „Okaua“) a obţinut premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal.

Secţiune dedicată trupelor din gimnaziu

Anul acesta, festivalul a avut şi o secţiune dedicată elevilor de gimnaziu. Trupa „Medieville“ a Şcolii nr. 29 Constanţa a fost răsplătită pentru evoluţia sa cu premiul I la această secţiune. Pe locul II a urcat trupa „Fabulinus“ de la Şcoala Gimnazială „Nicu Albu“ din Piatra Neamţ, iar premiul III i-a revenit trupei de teatru a Şcolii Gimnaziale „Ciprian Porumbescu“ din Constanţa. Cu menţiune s-a ales trupa „Pro-Istoria“ de la Şcoala Gimnazială „Adrian V. Rădulescu“ din Murfatlar. Trupa „Medieville“ de la Şcoala Gimnaziala nr. 29 Constanţa a câştigat şi premiul pentru originalitate. George Cioflinc (trupa „Fabulinus“) a fost răsplătit cu premiul pentru cel mai bun actor în rol principal, iar Teodora Fuduli (trupa „Medieville“) a fost distinsă cu premiul pentru cea mai buna actriţă în rol principal. Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar i-a revenit lui Constantin Sebastian Diaconu (trupa „Fabulinus“), iar premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar a fost obţinut de Diana Naum (Şcoala „Ciprian Porumbescu“).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii