Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:58 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Mircista Laura-Maria Dumbravă, pe podiumul Concursului Internaţional de Eseuri

ro

10 Nov, 2015 00:00 3316 Marime text


Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanța are motive de mândrie. Eleva Laura-Maria Dumbravă a reușit să obțină premiul III la Concursul Internaţional de Eseuri 2015, organizat de Goi Peace Foundation cu ocazia celei de-a 70-a aniversări a UNESCO.
 
Constănţeanca s-a luptat cu 13.000 de participanți din 148 de țări. Textul semnat de Maria-Laura Dumbravă se numeşte „Totul începe cu mine“ şi a fost scris în limba engleză. Fata a reuşit să cucerească juriul de peste mări şi ţări inspirându-se din vorbele lui Dalai Lama. Concursul Internaţional de Eseuri 2015 s-a desfăşurat cu susţinerea Ministerului japonez al Educaţiei. Competiţia este anuală şi promovează o cultură a păcii. Tema concursului din acest an a fost „Building Peace in Our Hearts and Minds“.
 
Acesta nu este primul concurs internaţional la care eleva primeşte recunoaştere. Mircista a câştigat şi premiul I la concursul organizat de NASA, atât anul trecut, cât şi anul acesta. Profesorul Ion Băraru, care se ocupă de pregătirea elevilor participanţi la concursurile NASA, spune că Maria „are o inteligenţă peste medie. Este ceea ce se cheamă un elev de excelenţă“.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii