Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:32 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Eleva Alexandra Cornea şi pasiunea sa pentru atletism (galerie foto)

ro

21 Oct, 2013 00:00 2997 Marime text
Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, prin Academia Olimpică Română, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, a organizat în anul şcolar 2012 - 2013 Concursul de literatură şi jurnalism sportiv „Un condei numit Fair Play”, destinat elevilor din ciclurile primar, gimnazial şi liceal, care îmbină domeniul creaţiei, al pasiunii pentru scris şi citit, cu domeniul sportiv.

La nivelul judeţului Constanţa, patru eleve au obţinut rezultate foarte bune: Maria Beatrice Boghean, de la Liceul Teoretic „Ovidius”, a obţinut Premiul I, iar Anamaria Dudu, de la Liceul Teoretic „Ovidius” - premiul al III-lea la secţiunea Poezie. La secţiunea Cronică-Reportaj, eleva de clasa a V-a Alexandra Cornea, de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Titulescu”, şi-a adjudecat premiul al III-lea, iar Maria Teacă, de la Liceul Teoretic „Ovidius” - menţiune. Cele patru eleve vor fi premiate vineri, 1 noiembrie, la Casa Olimpică din Bucureşti. „Ce m-a determinat să particip la concursul «Un condei numit Fair Play» a fost dorinţa de a încerca să exprim în cuvinte ceea ce simt şi gândesc din momentul în care, acum trei ani, am început să practic atletismul la Clubul LPS «Nicolae Rotaru», sub îndrumarea profesorului Cătălin Ganera.

Antrenorul meu, Cătălin Ganera, este «vinovat» pentru pasiunea pe care am dobândit-o pentru sport şi pentru atletism. Consider că sportul pe care-l practic, atletismul, face deja parte din personalitatea mea. Şi va avea în viitor un rol important în formarea şi evoluţia mea, pe toate planurile vieţii, atât pe cele individuale, personale, cât şi pe cele sociale şi profesionale. Iar unul dintre cele mai importante câştiguri, pentru mine, un copil încă, de clasa a VI-a, este conştientizarea ideilor şi aplicarea practicilor care alcătuiesc conceptul de Olimpism, acelea care duc la atitudini, abordări şi manifestări în viaţa «de zi cu zi», cea din afara stadionului şi a sălii de sport. Sunt conştienta că în clipa în care încalţ pantofii de atletism şi îmbrac echipamentul mă antrenez nu doar pentru sport ci în primul rând pentru viaţă! Aceasta este ceea ce cred eu despre Olimpism şi despre dictonul său definitoriu - Men sana in corpore sano”, a declarat Alexandra Cornea.

Un palmares impresionant de premii

Elevă în clasa a VI-a la Şcoala „Nicolae Titulescu”, Alexandra Cornea nu este la prima victorie. În 2011, eleva a câştigat premiul II la Campionatul Naţional de Atletism copii 1, 2, 3, la 500 de metri. În anul 2012, Alexandra a obţinut la concursul Cupa Iepuraşului locul I la proba 500 de metri şi locul II la proba 50 de metri garduri, locul I la Campionatul Naţional de Atletism copii 1, 2, 3 (proba de 500 de metri), locul II la Campionatul Naţional de Atletism copii 1, 2, 3 (proba de 50 de metri garduri), locul III la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar (proba de 600 de metri), locul II la Cupa Toamnei (proba de 50 de metri garduri), locul III la Cupa Toamnei (proba de 600 de metri), locul III la Cupa Toamnei (proba de lungime). În acest an, eleva şi-a mai adjudecat premiul II la Campionatul Naţional de Atletism copii 1, 2, 3 (proba de 200 de metri).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii