Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:54 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rotary Club va aduce apa la Scoala cu clasele I-VIII din Faurei

ro

12 Jun, 2010 03:33 2255 Marime text
isj.jpgÎn perioada 08-06 iunie, Fundaţia Rotary Club Constanţa a fost gazda colegilor din Cluburile Rotary Ventnor, Shanklin şi Sandown, toate din Isle of Wight, U.K, pentru a analiza un proiect de sprijin comunitar al şcolii cu clasele I-VIII din satul Făurei, judeţul Constanţa.

Această iniţiativă a pornit acum şase luni, când Fundaţia Rotary Club Constanţa a fost semnalată în legătură cu existenţa unor probleme deosebite în cadrul şcolii din Făurei, unde 350 de elevi învaţă într-o şcoală renovată în 2005, dar care nu este branşată la apă potabilă. Membrii fundaţiei au considerat acest lucru ca fiind un rău care trebuie îndreptat de societatea civilă, dacă bugetul de austeritate al administraţiei locale nu permite acest lucru.

„Ne propunem să realizăm un foraj pentru aducţiunea apei la şcoala respectivă şi, de asemenea, să branşăm un hidratant pentru prevenirea incendiilor şi să realizăm nişte toalete conform standardelor anului 2010 pentru cei 350 de copii aflaţi în toate stagiile de învăţământ", ne-a declarat Radu Mihailov, membru al Rotary Club Constanţa.

De asemenea, echipa de voluntari compusă din Alan Birt, Barry Reeves, Keith Pratley, William Wike, Florentina Baturi, Mitică Cociug şi Radu Mihailov, s-a deplasat la şcoala din Făurei şi respectiv Primăria Băneasa, unde au colectat datele preliminare scrierii proiectului.

În perioada următoare, urmează identificarea resurselor materiale pentru realizarea unui studiu geodezic şi, mai apoi, respectarea procedurilor Fundaţiei Rotary Club spre a accede la surse de finanţare. „Sperăm să putem da viaţă cât mai curând acestui proiect de mare impact local, pentru a putea crea condiţii umane unor copii care nu au nici o vină că s-au născut în satul Făureni şi nu în alt sat, branşat la apă şi curent", a conchis Radu Mihailov.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii