Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:01 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rezultatele, pe 18 martie Peste 9.000 de elevi din Constanţa încep astăzi simularea examenului de Bacalaureat

ro

07 Mar, 2016 00:00 2400 Marime text
Astăzi încep probele din cadrul simulărilor pentru examenul de Bacalaureat, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Acestea se desfăşoară în 60 de unităţi de învăţământ din Constanţa: 16 în mediul rural şi 44 în mediul urban. Marţi, 8 martie, se va desfăşura proba la limba şi literatura maternă, iar miercuri, 9 martie, proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie). Joi, 10 martie, elevii clasei a XII-a vor susţine proba la alegere a profilului şi specializării (Geografie, Anatomie şi fiziologie, Biologie vegetală, Logică şi argumentare, urmate de Fizică, Chimie, Ştiinţe Socio-umane).
 
Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, la nivelul judeţului, numărul de participanţi la simulare, pe probe, este următorul: Limba şi literatura română - 9.768 de candidaţi, Limba maternă - 14 candidaţi, Matematică - 7.467 de candidaţi, Istorie - 2.301 candidaţi, Geografie, Anatomie şi fiziologie, Biologie vegetală, Fizică, Chimie, Ştiinţe Socio-umane - 4.810 candidaţi.
 
Probele din cadrul simulărilor naţionale încep la ora 9.00, iar accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30. Timpul destinat elaborării lucrării scrise este de trei ore. Evaluarea lucrărilor scrise se realizează de către profesorii evaluatori din unitatea de învăţământ în care se desfăşoară simulările. Fiecare lucrare va fi evaluată de doi profesori, dintre care unul care predă la clasă. Rezultatele obţinute la simulările naţionale nu se contestă, iar notele obţinute nu se trec în catalog. Prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului, se pot trece notele în catalog. La fel ca în anii precedenţi, subiectele sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, vor fi unice, la nivel naţional, respectiv diferenţiate, în funcţie de filieră, profil şi specializare. Rezultatele vor fi comunicate elevilor în data de 18 martie.

Subiecte pentru simularea examenului de Bacalaureat

Elevii de clasa a XII-a vor fi testaţi din capitolele prevăzute în programa pentru examenul de Bacalaureat. Pentru simulare, sunt exceptate următoarele conţinuturi: reguli ale monologului, reguli şi tehnici de construire a dialogului, stiluri funcţionale adecvate situaţiei de comunicare, rolul elementelor verbale, paraverbale şi nonverbale în comunicarea orală, textul dramatic postbelic, limbajul literaturii, limbajul cinematografic, limbajul picturii, limbajul muzicii, perioada postbelică, autorii Marin Preda, Nichita Stănescu, Marin Sorescu. La Matematică, liceenii vor fi evaluaţi la simulare pe baza conţinuturilor prevăzute în programa pentru examenul de Bacalaureat. Pentru simulare sunt exceptate următoarele teme: inele de polinoame cu coeficienţi într-un corp comutativ, aplicaţii ale integralei definite.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii