Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:32 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rezultate remarcabile ale olimpicilor Liceului Teoretic „Lucian Blaga”. „Olimpiada este mult mai mult decât o competiţie”

ro

04 Apr, 2017 20:40 6845 Marime text
Liceul Teoretic ,,Lucian Blaga” din Constanța are elevi cu rezultate remarcabile.
 

,,Apreciez în mod deosebit rezultatele pe care elevii le-au obținut la olimpiadele județene. Felicit elevii pentru munca depusă, pentru ambiție, dar și părinții pentru susținerea copiilor lor. Totodată, felicit și cadrele didactice care i-au îndrumat, pentru dăruirea de care dau dovadă în munca cu elevii. Le urez succes mai departe”, a transmis directorul instituției de învățământ, prof. Iuliana Linea, într-u comunicat remis ZIUA de Constanţa.

             
Olimpiada județeană de limba spaniolă a adus elevei Andreea Dan, clasa a XII-a C, calificarea la faza națională. O performanță pe care o repetă an de an.
 

“Pentru mine, olimpiada este mult mai mult decât o competiție. Trăiesc în fiecare an așa-numitul spirit al olimpiadei care mă copleșește de fiecare dată. Participarea la faza națională de la Botoșani este o mare provocare, deoarece am ocazia să împărtășesc ideile cu alți tineri de vârste apropiate, să îmi fac prieteni noi și să mă auto-depășesc în ceea ce privește competențele mele lingvistice în domeniul limbii spaniole. Orice reușită este o confirmare că pot fi mai bună în ceea ce studiez și în același timp un îndemn lăuntric. Sunt mândră când reușesc să mă calific și sunt onorată să duc mai departe numele școlii mele. (…) Îi mulțumesc doamnei prof. Laura Perșoiu care mi-a îndrumat pașii în acest demers dificil”, a mărturisit eleva Andreea Dan.

 
Elevele Andreea Panait și Selin Iusein, clasa a VII-a C, au format echipajul ce a reprezentat Liceul Teoretic ,,Lucian Blaga” la olimpiada de cultură civică, etapa județeană, desfășurată  pe 11 martie 2017. Elevele au avut de rezolvat, în cadrul subiectului,  elaborarea unui proiect prin care și-au propus rezolvarea situațiilor în care dreptul copilului de a participa la viața culturală, artistică, știintifică și tehnică, nu este întotdeauna respectat în școală. Lucrarea a  fost evaluată cu nota 9, 20 cea mai mare din concurs.  Elevele sunt bucuroase de o asemenea performanță și se pregătesc în continuare pentru faza națională de la Deva, sub îndrumarea doamnei prof. Mariana Ștefan:     
 
Se aduce în prim plan şi performanța echipajului format din trei eleve din clasele a XI-a B și C, Andra Goșu, Luciana Iorga, Andreea Panait, coordonate de prof. Mariana Ștefan și Elena Basa, ce  au întocmit proiectul “Inimi fără frontiere pentru migranți” pentru concursul național “Toleranță și conviețuire în spațiul public”. Elevii de liceu din toată țara au avut posibilitatea să propună și să obțină sprijin financiar și mentorat pentru a implementa în școlile/comunitățile lor proiecte de educație civică pe tema toleranței și respectului pentru diversitate. Proiectul liceului a parcurs toate etapele concursului și a ajuns în finală alături de alte trei proiecte din țară.   
 
Olimpiada de educație tehnologică a fost de bun augur şi pentru elevul Andrei Fica, clasa a VIII-a A, care s-a calificat la faza națională.   


Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii