Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:34 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Răducu Popescu nu va da concurs pentru funcţia de inspector şcolar general al ISJ Constanţa

ro

10 Feb, 2015 00:00 2632 Marime text
Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice anunţă scoaterea la concurs a funcţiilor de inspector şcolar general din toate inspectoratele şcolare din ţară. În prezent, inspectorul şcolar general al ISJ Constanţa este Răducu Popescu.

Dosarele de înscriere se pot depune în perioada 18 - 23 februarie, la sediul ISJ Constanţa, probele de concurs urmând a se desfăşura în perioada 11 - 20 martie, la Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. La concurs poate candida personalul didactic care îndeplineşte, cumulativ, următoarele condiţii: este membru al corpului naţional de experţi în managementul educaţional, este absolvent al unei instituţii de învăţământ superior, cu diplomă de licenţă, este personal didactic titular în învăţământ şi are gradul didactic I sau titlul ştiinţific de doctor, are o vechime în învăţământul preuniversitar de cel puţin opt ani, a obţinut calificativul „foarte bine“ în ultimii cinci ani şi nu a fost sancţionat disciplinar în anul şcolar curent. Totodată, candidatul trebuie să aibă o recomandare care să vizeze calităţile profesionale, manageriale şi morale din partea consiliului profesoral al unităţii de învăţământ sau din partea consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar ori recomandarea senatului universităţii sau a organului de conducere a instituţiei în care candidatul îşi desfăşoară activitatea la data înscrierii la concurs. Candidatul trebuie să fie apt din punct de vedere medical. Concursul se va desfăşura în baza Metodologiei de organizare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar, modificată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. Pentru ocuparea funcţiilor de inspectori şcolari pot participa şi profesorii care, la data susţinerii concursului, nu au împlinit vârsta standard de pensionare, Ministerul Educaţiei renunţând astfel la condiţia ca participanţii să aibă vârsta cu cel puţin patru ani mai mică decât vârsta legală de pensionare. Ordinul nr. 3.169/2015 al ministrului Educaţiei privind modificarea Metodologiei de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar general, de inspector şcolar general adjunct din inspectoratele şcolare şi de director al Casei Corpului Didactic a fost publicat în Monitorul Oficial din data de 6 februarie a acestui an.

Contractul de management al inspectorului şcolar general

Contractul de management pe care viitorii inspectori şcolari generali îl vor încheia cu Ministerul Educaţiei nu mai prevede că aceştia trebuie să înainteze spre avizare reţeaua şcolară din raza teritorială propusă de autorităţile administraţiei publice locale. Potrivit contractului, în atribuţiile inspectorului intră, de acum, coordonarea şi controlarea nu numai a activităţii Casei Corpului Didactic, ci şi a Palatului Copiilor, a cluburilor elevilor şi a cluburilor sportive şcolare. De asemenea, inspectorul va avea obligaţia „să dispună constituirea şi actualizarea periodică a bazelor de date existente la nivelul inspectoratului şcolar“, precum şi cea de „a transmite Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice situaţiile statistice şi orice alte informări în termenele solicitate“. Încetarea contractului de management nu mai intervine odată cu pensionarea.

Răducu Popescu, inspector şcolar general al ISJ Constanţa, a declarat  că nu va participa la concurs, deoarece nu-i permite metodologia. „Un concurs la care nu mă pot înscrie“, a precizat, într-un sms,  Răducu Popescu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii