Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:40 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proba scrisă a Titularizării, pe 20 iulie După elevi, şi profesorii din Constanţa intră în febra examenelor

ro

11 Jul, 2016 00:00 2676 Marime text

 
Concursul naţional de ocupare a posturilor didactice/catedrelor declarate vacante/rezervate (Titularizare) constă într-o probă practică sau o inspecţie specială la clasă, în profilul postului didactic solicitat, şi o probă scrisă.
 
Potrivit calendarului Ministerului Educaţiei, proba scrisă pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor declarate vacante/rezervate este programată pe data de 20 iulie. Primele rezultate vor fi afişate pe 27 iulie, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi, dar şi în cursul zilei de 28 iulie. Acestea vor fi soluţionate în perioada 29 iulie - 1 august, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe 3 august.
 
Candidaţii care nu au obţinut la inspecţia specială la clasă sau la proba practică minimum nota 5 nu pot participa la proba scrisă. De asemenea, candidaţii care nu obţinut la inspecţia specială la clasă în profilul postului sau la proba practică în profilul postului minimum nota 7 nu pot ocupa posturi didactice/catedre vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată.
 
Cadrul didactic care a obţinut cel puţin media 8 la inspecţiile la clasă în profilul postului în cadrul examenului naţional de definitivare în învăţământ - sesiunea 2016 poate folosi acest rezultat şi în cadrul concursului naţional de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în unităţile de învăţământ preuniversitar - sesiunea 2016, pentru angajare pe perioadă nedeterminată sau determinată, iar cadrul didactic care a obţinut cel puţin media 5 la inspecţiile la clasă în profilul postului în cadrul examenului naţional de definitivare în învăţământ - sesiunea 2016 poate folosi acest rezultat şi la concursul naţional de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în unităţile de învăţământ preuniversitar - sesiunea 2016, pentru angajare pe perioadă determinată, pentru posturile didactice/catedrele care nu necesită probă practică/orală.
 
Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului sau cel puţin media 8 la inspecţiile la clasă în profilul postului, în cadrul examenului naţional de definitivare în învăţământ - sesiunea 2016.
 
Pentru angajarea pe perioadă determinată, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului sau cel puţin media 5 la inspecţiile la clasă în profilul postului sau în cadrul examenului naţional de definitivare în învăţământ - sesiunea 2016.

169 de posturi titularizabile în judeţul Constanţa

Potrivit ISJ Constanţa, 839 de candidaţi din Constanţa (învăţătoare - 109, educatoare - 106, Limba română - 90, Matematică - 70, Limba engleză - 58, Educaţie fizică - 55, Învăţământ special - 50) s-au înscris la concursul pentru ocuparea posturilor didactice vacante/rezervate. La nivelul judeţului Constanţa sunt disponibile 1.631 de posturi didactice, astfel: 1.436 vacante şi 195 rezervate, 805 complete şi 826 incomplete, 169 titularizabile şi 1.462 netitularizabile. Din cele 169 de posturi titularizabile, 82 sunt în mediul urban (53 în Constanţa) şi 87 în mediul rural: educatoare - 33 de posturi (16 urban, 17 rural), învăţătoare - 48 de posturi (opt urban, 40 rural), Matematică - opt posturi (unul urban, şapte rural), Limba română - două posturi (unul urban, unul rural), Limba engleză - cinci posturi (unul urban, patru rural).

Repartizarea candidaţilor pe posturi, în august

În calendarul mobilităţii personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar pentru anul şcolar 2016-2017 se mai prevede că repartizarea candidaţilor cu media de minimum 7 pe posturile didactice/catedrele vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată, la nivelul judeţului în care au susţinut proba practică sau inspecţia specială la clasă în profilul postului, indiferent de judeţul în care au susţinut proba scrisă, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, se va face în perioada 8 - 9 august 2016. În cazul mediilor de repartizare egale obţinute la concurs, departajarea candidaţilor se face în ordine, după: domiciliul în localitatea în care se află postul didactic/catedra solicitat(ă), gradul didactic, media de departajare şi media obţinută la examenul de licenţă/absolvire a studiilor, respectiv media obţinută la examenul de Bacalaureat pentru absolvenţii liceelor pedagogice. Emiterea şi comunicarea deciziilor de repartizare pe post/catedră sunt programate pentru perioada 11 - 29 august.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii