Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:36 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima sesiune a Bacalaureatului 2017, la final Opt elevi din Constanţa au „interzis“ să se înscrie la examen timp de două sesiuni (galerie foto)

ro

01 Jul, 2017 00:00 3289 Marime text
Vineri, 30 iunie, prima sesiune a examenului de Bacalaureat s-a încheiat cu proba la alegere a profilului şi specializării. Cei care au urmat cursurile profilului real au ales între Biologie, Chimie, Fizică şi Informatică, iar cei care au terminat studiile la profilul uman au dat examen la Geografie sau la Ştiinţe socio-umane.
 
Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, la ultima proba scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat, proba la alegere a profilului şi specializării, a fost eliminat un candidat din centrul de examen de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga“, pentru fraudă. De asemenea, 244 de candidaţi au absentat.
 
Conform Metodologiei de organizare şi desfăşurare e examenului de Bacalaureat, cei care au fost eliminaţi de la o probă pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale acestui examen. Ei vor relua integral examenul de Bacalaureat, cel mai devreme în a treia sesiune ulterioară celei în cadrul căreia au fost eliminaţi.
 
Reamintim că absolvenţii clasei a XII-a au susţinut, pe data de 26 iunie, prima probă a examenului de Bacalaureat, proba scrisă la Limba şi literatura română. Pe data de 28 iunie, ei au dat proba obligatorie la Matematică sau Istorie, în funcţie de profil şi de specialitate.
 
Rezultatele vor fi afişate miercuri, 5 iulie (până la ora 16.00), iar contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 16.00 - 20.00. Rezultatele finale vor fi publicate luni, 10 iulie.

„Nu prea am învăţat, dar sper să iau peste 8,50“  

Proba la Biologie nu a creat probleme candidaţilor. „Părerea mea este că Bacul a fost extraordinar de simplu, chit că nu prea am învăţat şi nu prea m-am axat pe Bacul la Biologie, dar sper să iau peste 8,50“ a mărturisit o participantă la examen. Pentru rezolvarea subiectelor de la Chimie organică, Chimie anorganică şi Fizică, a fost interzis accesul în sala de examinare cu instrumente de calcul. Pentru probele Matematică, Informatică şi Geografie, candidaţii au putut apela doar la instrumente de desen. La uman, tinerii au putut alege între Geografie, Logică şi Argumentare, Psihologie, Economie, Sociologie şi Filosofie. De asemenea, la acest profil, Geografia a fost alegerea majorităţii.

Şapte constănţeni, eliminaţi la primele două probe scrise 

Aşa cum arătam în ediţiile anterioare, la proba scrisă de Matematică/Istorie, la care au fost prezenţi 4.325 de candidaţi din Constanţa, cinci dintre ei au fost eliminaţi pentru fraudă, astfel: doi din centrul de examen Colegiul Tehnic de Marină „Al. Ioan Cuza“, unul din centrul de examen Liceul Teoretic „L. Blaga“ şi doi din centrul de examen Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu“.
 
De asemenea, la prima proba scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat, proba la Limba şi literatură română, au fost eliminaţi doi candidaţi, pentru tentativă de fraudă. Aceştia au susţinut proba la centrele de examen Liceul Cobadin şi Colegiul Tehnic de Marină „Al. I. Cuza“.

15 centre de Bacalaureat în Constanţa 

Readucem în atenţie faptul că Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a desemnat 15 centre de examinare (zece în municipiu şi cinci în judeţ), după cum urmează: Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, Colegiul Naţional „Regina Maria“, Liceul Teoretic „Lucian Blaga“, Colegiul Comercial „Carol I“, Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii, Colegiul Tehnic de Marină „Al. Ioan Cuza“, Liceul Teoretic „Ovidius“, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“, Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu“, Liceul Teoretic „Decebal“, Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu“ Medgidia, Liceul Cobadin, Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu“ Năvodari, Liceul Tehnologic „Axiopolis“ Cernavodă, Liceul Tehnologic „Callatis“ din Mangalia.
 
Citeşte şi: 
 
Bacalaureat 2017. Subiectele le-au dat bătăi de cap candidaţilor! Doi elevi din Constanţa, eliminaţi de la proba scrisă la Limba română (galerie foto)

Bacalaureat 2017 Cinci candidaţi din Constanţa, eliminaţi de la proba scrisă de Matematică şi Istorie
 
Rata de participare la a doua probă a bacalaureatului a fost 96%. Cei mai mulţi candidaţi eliminaţi pentru fraudă sunt din judeţul Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii