Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:17 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 6.000 de elevi de clasa a VI-a din judeţul Constanţa intră în febra Evaluării Naţionale

ro

02 Jun, 2015 00:00 1711 Marime text
Elevii claselor a VI-a încep, azi, Evaluarea Naţională. În prima zi de examen, elevii vor susţine proba la Limbă şi comunicare, testarea la Limba şi literatura română şi la Limbă modernă, iar miercuri, le vor fi evaluate cunoştinţele la Matematică, Fizică şi Biologie. În Constanţa, 6.215 elevi susţin probele în 140 de unităţi şcolare din judeţ.
 
Fiecare evaluare durează 60 de minute, şi, pe baza rezultatelor obţinute de elevi, profesorii, părinţii şi copiii vor avea o primă discuţie referitoare la tipul de liceu pentru care aceştia din urmă au competenţe, abilităţi şi cunoştinţe. Elevul poate fi orientat în acest fel spre o şcoală profesională, liceu teoretic sau tehnologic.
 
Profesorii sunt obligaţi ca, în urma rezultatelor, să realizeze un plan de învăţare pentru fiecare elev la care au fost identificate probleme. Subiectele vor fi împărţite de către un profesor care nu predă la clasa respectivă, cadru didactic ce va fi asistat de un alt profesor, care, la rândul lui, nu are ore la elevii evaluaţi.
 
Evaluarea competenţelor pentru clasa a VI-a va începe în 2 iunie, cu proba de Limbă și comunicare. Pe 3 iunie, va avea loc proba la Matematică și Ştiinţe ale naturii.
 
Potrivit metodologiei aprobate prin ordin de ministru, testele trebuie să fie formulate clar, precis, în strictă concordanţă cu programele școlare în vigoare pentru fiecare disciplină de studiu şi să aibă un nivel mediu de dificultate.
 
Testele au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale. Rezultatele individuale obţinute nu se afișează, nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii