Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pauză pentru mişcare, la Şcoala „Gheorghe Ţiţeica“ (galerie foto)

ro

22 May, 2017 00:00 3524 Marime text
La propunerea Consiliului Elevilor Şcolii Gimnaziale nr. 30 „Gheorghe Ţiţeica“ şi în colaborare cu Biroul de Promovare a Sănătăţii şi Educaţie pentru Sănătate, prin dr. Loti Popescu şi asistenta Laura Halmache, în unitatea şcolară s-a implementat, începând cu 2 mai, un proiect intitulat „Pauza pentru mişcare“.
 
Obiectivele principale ale acestui proiect sunt stimularea gustului pentru mişcare, pentru activităţile derulate în aer liber, pentru sport în general, dar şi lupta împotriva unui stil de viaţă nesănătos şi obezităţii infantile. Cu ajutorul profesorilor de educaţie fizică şi al câtorva elevi ce practică sport de performanţă, mai ales gimnastică, s-au elaborat mini-programe de exerciţii fizice de zece minute. Astfel că, la pauza mare, atât elevii, cât şi profesorii ies în curtea şcolii la locurile stabilite pentru fiecare clasă şi desfăşoară activităţile de mişcare.
 
„Pentru elevi, satisfacţia este triplă. În primul rând, aceştia sunt mulţumiţi pentru că acceptarea propunerii lor de către profesori dovedeşte că există un parteneriat real între dascăli şi elevi. În al doilea rând, coeziunea dintre elevi şi profesori creşte, aceştia simţindu-se bine, amuzându-se împreună. În sfârşit, efectul pozitiv al mişcării se simte în starea psihică a tinerilor, elevii de gimnaziu terminând, în plus, programul de mişcare cu câte un dans, de la horele tradiţionale la dansuri latino“, a povestit consilierul de imagine al şcolii, Veronica Hagi.
 
„Dorim ca mişcarea să devină un modus vivendi în rândul elevilor noştri“, a declarat Sorin Cernăianu, directorul Şcolii „Gheorghe Ţiţeica“, profesor de educaţie fizică. „Am dat curs dorinţei elevilor noştri cu mare încântare, deoarece suntem îngrijoraţi de statisticile privind obezitatea infantilă, privind apariţia unor boli cronice pe fondul sedentarismului. Stă în puterea noastră să stimulăm gustul pentru mişcare şi, implicit, pentru o viaţă sănătoasă“, a adăugat acesta.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii