Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:08 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O fustă cu model, sămânţă de scandal la şcoala din Valu lui Traian Ce spune directoarea Elena Preda despre acuzaţiile aduse

ro

14 Oct, 2015 00:00 4416 Marime text


O elevă din clasa a VI-a de la Şcoala Gimnazială „Viceamiral Ioan Murgescu“ din Valu lui Traian a fost trimisă acasă de către directoare din cauza unei… fuste cu model.
 
Totul s-a petrecut săptămâna trecută, când eleva care a venit la şcoală cu o fustă albă, şi nu de culoare neagră, aşa cum prevede regulamentul unităţii şcolare, a fost trimisă acasă de către directorul unităţii de învăţământ, pentru a se schimba. În drumul spre casă, eleva a avut de traversat un drum comunal şi o pasarelă peste calea ferată. Familia nu a fost anunţată de incident, iar copila a ajuns singură acasă.
 
„Eleva vine mereu la şcoală îmbrăcată în haine colorate, care nu respectă regulamentul şcolii, aprobat şi votat de Consiliul de Administraţie. Miercuri am atenţionat-o, de faţă cu toţi colegii,  să vină îmbrăcată corect, în fustă neagră. Joi însă a venit îmbrăcată din nou în fustă cu model. Am considerat că mi-a fost atentată autoritatea morală şi profesională în calitate de cadru didactic. Din acest motiv, am trimis-o acasă. Familia locuieşte la 150 de metri de şcoală. Fata s-a întors cu mama la şcoală. Mama a intrat abuziv în unitatea şcolară, a deschis uşa clasei fără măcar să bată la uşă“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa directorul şcolii, Elena Preda.
 
Mai mult, aceasta spune că, la începutul anului şcolar, mama elevei a semnat noul regulament al şcolii. Luată la întrebări de mama copilei, directoarea a recunoscut că a făcut-o pe elevă „nesimţită“. În acest caz, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a demarat o anchetă. Potrivit Legii 257/2013, scoaterea elevilor din clasa în timpul orei, trimiterea lor la colţ, insultele şi jignirile sunt interzise, fiind considerate tratamente degradante.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii