Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:17 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O altă tragedie zguduie „tripleta de aur“ Soţia lui Gheorghe Oancea, Georgeta, a pierdut lupta cu boala (galerie foto)

ro

29 Sep, 2014 00:00 12217 Marime text
Georgeta Oancea, soţia a celui care a fost cunoscutul om de afaceri constănţean Gheorghe Oancea, a pierdut lupta cu boala în noaptea de sâmbătă spre duminică. Numele Oancea este unul cu notorietate în Constanţa, fiind vehiculat alături de cele ale tripletei de aur Radu Mazăre - Nicuşor Constantinescu - Sorin Strutinsky.

De altfel, la scurt timp după decesul său, şi preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a postat câteva imagini, în care, alături de familia sa, apare şi „Geta bioenergeta“, aşa cum a numit-o el pe Georgeta Oancea.
Georgeta şi Gheorghe Oancea au avut împreună doi fii: Ionuţ şi Alexandru, care au avut nenorocul ca ambii părinţi să plece de pe această lume la distanţă de doar un an. Tatăl a decedat la data de 16 iulie 2013, în urma unui infarct miocardic în timp ce se afla pe holurile unei clinici private din Constanţa. Decesul mamei a fost anunţat de fiul Alexandru prin intermediul unui mesaj postat pe un site de socializare. „S-a stins mama. La revedere La cetate până mâine la ora 13.00, când pornim spre cimitirul central, la tata“, au fost cuvintele pe care le-a adresat tânărul celor care au cunoscut-o pe doamna Georgeta, cea care a fost soţia lui Gheorghe Oancea. Născută pe 8 august în anul 1951 în Constanţa, Georgeta Oancea a părăsit această lume la doar 63 de ani.

O altă tragedie, după decesul lui Basarab Popa

Decesul Getei Oancea vine la mai puţin de trei săptămâni de la moartea unui alt apropiat al tripletei Mazăre - Constantinescu - Strutinsky, Basarab Popa. De-a lungul timpului, şi alți oameni importanţi care au contribuit la consolidarea echipei au părăsit-o fulgerător: doctorul Corneliu Dida, Mihail Cârciog, Ion Jitaru şi soţii Oancea sunt doar câteva dintre numele de răsunet care au apus în ultimii ani din rândul apropiaţilor celor trei.

Un nume cunoscut opiniei publice constănţene

Gheorghe Oancea a administrat business-uri precum On Plonge, Mobitom, Plonge Prest, Plonge SRL, Shark şi Five Holding. Pe cea din urmă societate funcţionează magazinul Brick. Five Holding este proprietarul magazinului Brick, dar şi asociat în SC Sigma Trading SA, firmă în care deţin acţiuni primarul Mazăre, dar şi Nicuşor Constantinescu. Potrivit Registrului Comerţului, societatea Five Holding mai este implicată şi în Mobitom, Mira Impex SRL, Italnegro şi Plonge Prest. Gheorghe Oancea a ridicat baza Asociaţiei Naţionale a Scafandrilor Profesionişti şi a Salvamarilor din România din zona de sud a lacului Tăbăcărie. Printre afacerile familiei Oancea se numără şi Restaurantul La Cetate, din parcul Tăbăcărie.

Implicarea în afacerile de top ale Constanţei

Implicată la un moment dat într-una dintre afacerile familiei, Rise and Shine SRL, Georgeta Oancea şi-a cesionat în iulie 2013 toate părţile sociale deţinute în favoarea fiilor săi, care au rămas astfel să administreze singuri societatea, după cum se prezinte datele din Registrul Comerţului şi cele de pe portalul Vrăjitorul.eu.
De altfel, chiar în urmă cu câteva luni, juniorii administratori ai SC Rise and Shine au decis extinderea obiectului de activitate cu „hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare“. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial din 27 august. Potrivit Registrului Comerţului, societatea Rise and Shine SRL a luat fiinţă în anul 2001 şi are sediul social în municipiul Constanţa, pe strada Theodor Aman. Societatea are un capital social de 330 de lei, integral vărsat, fiind compus din 33 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Activitatea principală a societăţii este legată de „restaurante“. Administratorul societăţii este Alexandru Oancea.

Notă

Pentru corecta informare a cititorilor cotidianului ZIUA de Constanţa, facem menţiunea că, potrivit declaraţiilor Codruţei Constantinescu, soţia lui Nicuşor Constantinescu, transmise redacţiei, regretata Georgeta Oancea a fost singura soţie a defunctului Gheorghe Oancea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fara nume 30 Sep, 2014 12:24 "DOAMNA" codrtuta constantinescu, de ce nu spuneti ca defunctul Domn Oancea Gheorghe mai avea 2 copii pe care ii iubea enorm???