Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:07 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Nu are sens să creăm panică“ ISJ Constanţa ţine la secret numele celor 24 de şcoli fără autorizaţie de la Pompieri

ro

11 Nov, 2015 00:00 3274 Marime text
Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, la nivelul judeţului Constanţa au fost verificate de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“ 143 de unităţi de învăţământ.
 

În urma controalelor, au fost constatate următoarele: 23 de unităţi de învăţământ deţin autorizaţie de securitate la incendiu, 24 trebuie să demareze procedurile de obţinere a autorizaţiei, iar 96 de unităţi şcolare nu au nevoie de autorizaţie, deoarece sunt construcţii puse în funcţiune anterior intrării în vigoare a legislaţiei specifice domeniului avizării/autorizării privind securitatea la incendiu (14.10.1998) şi asupra cărora nu au fost efectuate modificări.
 
Gabriela Bucovală, inspectorul general al ISJ Constanţa, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, că cele 24 de unităţi şcolare care urmează să obţină autorizaţie de securitate la incendiu nu sunt în pericol. „Am decis împreună cu ISU «Dobrogea» să nu facem publice numele unităţilor şcolare, pentru că, în cel mai scurt timp, acestea vor primi avizele pentru securitate la incendiu. Nu are sens să creăm panică. Aceste unităţi şcolare au suportat mici modificări, care nu pun în pericol viaţa elevilor“, a precizat Gabriela Bucovală, inspectorul general al ISJ Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii