Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:12 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mircistele Iulia Costachi şi Ege Nevin Apti, pe podiumul competiţiei Shakespeare School Essay

ro

09 Jun, 2015 00:00 1364 Marime text
De Ziua Mondială a Mediului, Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie a premiat pasiunea pentru limba engleză, precum şi cele mai creative idei despre cum păstrăm planeta verde.

29 de elevi cu talent la scris, din municipiul Bucureşti şi din judeţele Alba, Bihor, Botoşani, Braşov, Brăila, Călăraşi, Constanţa, Dolj, Galaţi, Prahova, Timiş şi Vâlcea, au intrat direct în finala celei de-a şaptea ediţii a concursului naţional de eseuri în limba engleză Shakespeare School Essay Competition. Iulia Costachi, la categoria 11 - 14 ani, şi Ege Nevin Apti, la categoria 15 - 19 ani, ambele, eleve ale Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân“, au fost răsplătite cu premii speciale în cadrul competiţiei, performanţă cu atât mai mare cu cât concurenţa a fost acerbă - peste 3.000 de participanţi.

Câştigătorii premiilor I - Vladimir Ștefan Pechi, elev al Colegiului Naţional „Grigore Moisil“, Bucureşti, la categoria 11 - 14 ani, şi Andreea Bădeu, de la Colegiul Naţional Bilingv „George Coşbuc“, Bucureşti, la categoria 15 - 19 ani, vor petrece două săptămâni în campusurile unor colegii şi universităţi de top din Marea Britanie, în tabere de limba engleză, premiile având o valoare de peste 1.500 de lire fiecare. Provocarea ediţiei cu numărul 7 a Shakespeare School Essay Competition a fost „Think green, speak green, act green!“. Participanţii au înscris în competiţie eseuri în limba engleză, prin care şi-au exprimat propriile idei despre cum putem să păstrăm Pământul o planetă verde, pentru generaţiile viitoare. Ambasadorul ediţiei de anul acesta a fost Andrei Roşu, sportiv de anduranţă, câştigător al Cupei Mondiale de Ultra Triatlon, a cărui perseverenţă este o inspiraţie pentru tineri.

Despre Shakespeare School Essay Competition

Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie, fondată în anul 2011, este o organizaţie nonprofit ce are ca misiune sprijinirea tinerilor talentaţi în direcţia valorificării propriilor pasiuni, prin perfecţionarea limbii engleze, şi ajutarea copiilor cu oportunităţi reduse să se dezvolte şi să înveţe limba engleză. Concursul Shakespeare School Essay Competition este unul dintre proiectele prin care Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie îşi propune să stimuleze gândirea creativă şi să motiveze tinerii din întreaga ţară să îşi perfecţioneze cunoştinţele de limba engleză.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii