Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:42 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Manifestări culturale şi sportive la Şcoala „Gheorghe Ţiţeica“, de ziua unităţii şcolare (galerie foto)

ro

12 Apr, 2017 00:00 2525 Marime text
Elevii şi cadrele didactice ale Şcolii Gimnaziale nr. 30 „Gheorghe Ţiţeica“ au serbat, pe data de 10 aprilie, ziua unităţii şcolare. Decalată cu câteva zile faţă de data de 23 aprilie, când este celebrat în mod tradiţional patronul spiritual al şcolii, Sfântul Gheorghe, manifestarea a cuprins activităţi variate care au pus în valoare talentele elevilor în diferite domenii.
 
„În prima parte a zilei, a avut loc Concursul de Matematică «Gheorghe Ţiţeica», devenit tradiţional deja pentru elevii ciclului gimnazial. Apoi, în curtea instituţiei constănţene a fost zarvă mare, căci au răsunat încurajările majoretelor, care îşi susţineau echipele preferate la campionatul de fotbal şi de baschet atât pentru clasele primare, cât şi pentru cele gimnaziale. Câştigătorii au fost recompensaţi cu diplome şi cupe, dar şi cu uralele admiratorilor. De asemenea, tot în cursul dimineţii, s-au desfăşurat şi ateliere de creaţie: desene pe asfalt, pictură pe sticlă şi încondeiere de ouă. În plus, tot în cinstea Zilei Şcolii s-a lansat a patra ediţie a proiectului «Robocărticel», prin care se urmăreşte reînnoirea fondului de carte al bibliotecii instituţiei prin donaţii de la elevii şcolii“, a declarat consilierul de imagine al unităţii de învăţământ, prof. Veronica Hagi.
 
La ora 14, Teatrul de Copii şi Tineret „Elpis“ a fost gazda spectacolului „Joc de copil“, realizat de cei mai talentaţi artişti în devenire, sub îndrumarea Rovenei Paraschivoi, actriţă la instituţia de cultură menţionată. Dans, muzică, teatru, culoare şi veselie au fost atributele unui spectacol care a reunit candoarea mai micilor sau mai marilor aspiranţi la celebritate şi seriozitatea imprimată de lucrul sub îndrumare profesionistă. Spectacolul a fost urmat de acordarea de diplome elevilor celor mai merituoşi ai şcolii, care au obţinut premii şi menţiuni la olimpiade şi concursuri şcolare - fazele judeţene - sau care s-au calificat la fazele naţionale.
 
De asemenea, directorul instituţiei, prof. Sorin Cernăianu, a mulţumit tuturor partenerilor Şcolii „Gheorghe Ţiţeica“, şi anume: Inspectorul Şcolar Judeţean, Poliţia de Proximitate, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, Consiliul Britanic, Alianţa Franceză, Biroul de Promovare a Sănătăţii şi Educaţiei pentru Sănătate, Agenţia Naţională Antidrog, Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, AIESEC, Organizaţia „Mare Nostrum“, Fundaţia „Dăruieşte aripi!“, dar şi alte instituţii şcolare.
 
„O şcoală de succes în mileniul al III-lea nu poate fi decât aceea în care profesorii sunt deschişi spre o abordare individualizată şi diferenţiată a procesului de învăţământ, aceea în care elevii găsesc în primul rând drumul spre punerea în valoare a talentelor şi înclinaţiilor personale, aceea în care părinţii colaborează cu profesorii într-o dinamică real constructivă“, a spus directorul instituţiei, prof. Sorin Cernăianu.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii