Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:14 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Majoretele Liceului Teoretic „Callatis”, premiul I la Concursul „Dansez pentru Sănătate”

ro

09 Apr, 2016 00:00 3871 Marime text
Elevii Liceului Teoretic „Callatis” au sărbătorit prin dans, la Palatul Copiilor, Ziua Mondială a Sănătăţii. Echipa de majorete a școlii, formată din 13 elevi talentaţi din ciclul gimnazial, a participat la faza judeţeană a concursului „Dansez pentru sănătate”, Majorete gimnastică aerobică, și a obţinut premiul I. Trofeul asigură calificarea echipei la faza regională a competiţiei.
 
Concursul, aflat la cea de-a doua ediţie, este o parte integrantă din proiectul „Invitaţie la sănătate”, fiind organizat de Inspectoratul Școlar Judeţean Constanţa, în parteneriat cu Centrul Judeţean de Resurse și Asistenţă Educaţională Constanţa, Universitatea „Ovidius“ și Direcţia Judeţeană de Tineret și Sport Constanţa. În unitatea școlară, proiectul a fost coordonat de profesorul psiholog Carmen Faliboga și de eleva Ioana Iacob - clasa X A, coregraful echipei de majorete.
 
„Prin proiectele școlare și extrașcolare dedicate educaţiei pentru sănătate implementate în şcoală, ne asumăm rolul de formatori şi facilitatori ai dezvoltării armonioase a copiilor şi adolescenţilor, a stării lor de bine şi a unei calităţi superioare a vieţii”, a declarat profesorul Luminiţa Pătrînoiu, directorul liceului.
 
„Dansul combină în modul cel mai frumos și mai emoţionant mișcarea cu muzica, cu arta şi comunicarea, aducând bună dispoziţie și sănătate. Dansul joacă rol de artă, de educaţie, de terapie. În zilele noastre, se cunoaște că una dintre cele mai bune metode de descărcare emoţională, de eliminare a stresului, dar și de comunicare este dansul”, a spus, la rândul său, psihologul Carmen Faliboga, coordonatorul proiectului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii