Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

13 constănţeni au fraudat examenele Mâine - rezultatele iniţiale ale sesiunii de toamnă a Bacalaureatului

ro

31 Aug, 2015 00:00 2154 Marime text
Mâine, 1 septembrie, elevii din Constanţa vor afla rezultatele iniţiale ale examenului de Bacalaureat, sesiunea de toamnă. Tot marţi, la centrele de examen se pot depune contestaţiile, în intervalul 16.00 - 20.00, urmând ca rezultatele finale să fie făcute publice vineri, 4 septembrie. Examenul de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor şi probele scrise, au primit cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise susţinute.
 
La sesiunea de toamnă a Bacalaureatului, 13 candidaţi constănţeni au fost eliminaţi din examene pentru fraudă (materiale nepermise, telefon). Primii opt au fost prinşi copiind la prima probă scrisă - cea la Limba şi literatura română. Alţi doi au fost eliminaţi de la proba scrisă obligatorie a profilului (Istorie/Matematică), iar trei au „comis-o“ la ultima probă scrisă a examenului de Bacalaureat. Elevii eliminaţi pentru fraudă pierd dreptul de a susţine examenul de Bacalaureat în următoarele două sesiuni. Reamintim că la proba scrisă de Limba română, opt candidaţi au fost eliminaţi din examen.
 
În sesiunea iunie-iulie a examenului de Bacalaureat, au fost prezenţi 6.066 de candidaţi, dintre care 3.431 (56,56%) au fost declaraţi „promovaţi“, iar 23 au fost eliminaţi pentru fraude. Aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat. Comparativ cu acest an, în sesiunea august-septembrie 2014 au fost prezenţi 2.268 de candidaţi, eliminaţi - 30, declaraţi promovaţi - 403 (17,77%).
 
Citeşte şi:

Nicio probă fără fraudă: Trei elevi constănţeni, prinşi copiind la ultimul hop al examenului de Bacalaureat

Probele scrise ale Bacalaureatului de toamnă au început cu stângul: Opt constănţeni, eliminaţi pentru fraudă. Alţi 220 au absentat

Au încercat să copieze şi au fost prinşi: Doi elevi din Constanţa, eliminaţi de la a doua probă scrisă a Bacalaureatului

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii