Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:22 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liga Studenţilor de la Ovidius acuză, prorectorul răspunde Prorectorul Eduard Circo - „Este o gaşcă ce a făcut furtună într-un pahar cu apă“

ro

29 Sep, 2014 00:00 6500 Marime text
La câteva zile de la debutul anului universitar, Liga Studenţilor de la Universitatea Ovidius a semnalat, într-un comunicat de presă, presupuse ilegalităţi în procesul de cazare. Reprezentanţii organizaţiilor studenţeşti susţin că s-au întâlnit, pe data de 27 septembrie, pentru a transmite un mesaj cu privire la problemele care ar fi apărut în ultima perioadă în universitate.

Întâlnirea a fost organizată de Federaţia Organizaţiilor Studenţeşti din Universitatea Ovidius Constanţa, iar la eveniment au participat George Alexandru Drăgan - preşedinte Liga Studenţilor din Universitatea Ovidius, Niţu Radu - preşedinte Asociaţia Studenţilor Medicinişti şi a Tinerilor Medici Constanţa, Mîcă Adrian - preşedinte Asociaţia Studenţilor Economişti, Bejko Marsida - preşedinte Liga Studenţilor din Albania, Gîra Vlad - preşedinte Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Constanţa.
Potrivit acestora, „cazarea anumitor studenţi s-a efectuat după media din anul universitar 2012 - 2013 şi nu a anului 2013 - 2014, aşa cum ar fi trebuit să fie normal. În sistemul informatic apar studenţi care, deşi sunt din alte localităţi, la mai mult de 40 de km, sunt menţionaţi ca fiind constănţeni şi ca urmare nu pot primi drept de cazare. Au fost cazaţi studenţi care ar trebui să fie pe listele de aşteptare. Nu s-a ţinut cont de doleanţele studenţilor care, deşi au prins loc de cazare în acelaşi cămin, nu pot sta împreună în camere. Aceste aspecte se regăsesc la căminele Faleză Nord, coordonate de Iancu Veronica.

Nu există o procedură prin care studenţii pot face schimb de locuri între cămine, ducând astfel la nemulţumiri ale acestora, precum şi la vânzarea acestor locuri. Pe listele de cazare au fost afişaţi studenţi de la forma de şcolarizare buget, înregistraţi ca fiind la forma de şcolarizare cu taxă. Listele de cazare au fost afişate cu o zi întârziere faţă de programul care apare pe site-ul universităţii, forţând astfel studenţii din alte localităţi să-şi găsească alte forme de cazare pentru o seară“, susţin studenţii. Nemulţumiţi, aceştia au cerut „demisia de onoare a prorectorului pe relaţii cu studenţii, absolvenţii şi formarea continuă, prof. univ. dr. Eduard Circo, înlocuirea Veronicăi Iancu din funcţia de administrator sau transferarea la alt compartiment pentru incompetenţa de care dă dovadă în lucrul cu studenţii căminişti, dar şi demisia lui Canea Costel, responsabil de cazări în anul universitar 2014-2015“. „Acţiunile viitoare ale organizaţiilor studenţeşti vor fi discutate în următoarea Adunare Generală a ANOSR-ului, unde se va stabili, în caz de nesoluţionare a acestor doleanţe, calendarul mişcărilor de protest, precum şi informarea MEN cu privire la aceste nereguli“, mai susţin studenţii.

Ce spun reprezentanţii instituţiei de învăţământ

Rectorul Universităţii Ovidius, prof. univ. dr. Sorin Rugină, a declarat că a participat la procesul de cazare, despre care spune că s-a desfăşurat în „parametri normali“. „Nu am primit nicio sesizare sau contestaţie. Dovadă că au fost rezolvate în termen, aşa cum s-a promis“, a precizat rectorul Sorin Rugină. La rândul său, prorectorul pe relaţii cu studenţii, absolvenţii şi formarea continuă, prof. univ. dr. Eduard Circo, a subliniat că cele semnalate de studenţi nu sunt adevărate. „Nu a rămas nimeni fără loc în cămin. Avem patru cămine şi locuri suficiente. Liga Studenţilor nu este acreditată. Este o gaşcă ce a făcut furtună într-un pahar cu apă. Nu ştiu pe cine reprezintă această ligă“, a menţionat prof. univ. dr. Eduard Circo.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii