Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:29 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licee constănţene care se mândresc cu olimpici internaţionali

ro

21 Jun, 2012 02:02 3420 Marime text
olimpici_internationali_-_liceul_mircea.jpgLiceele constănţene se mândresc cu o serie de elevi care s-au întors cu medalii şi distincţii de la Olimpiadele Internaţionale, unde au concurat alături de alte sute de elevi din toată lumea. Olimpicii au uitat de distracţii şi şi-au dedicat timpul pregătirii pentru aceste competiţii internaţionale, de unde s-au întors victorioşi. În ediţia de astăzi îi prezentăm pe olimpicii Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân" şi pe cei ai Liceului Internaţional de Informatică. În ediţiile următoare vom continua cu alte unităţi de învăţământ.

În perioada 1 - 9 decembrie 2011, trei elevi de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân" - Ioan Ignat, Daniel Aleca şi Ştefania Moroşanu - au participat la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori (biologie, chimie, fizică, reunite), care a avut loc în Africa de Sud. Toţi trei au revenit acasă cu medalii: Ioan Ignat (clasa a IX-a) - medalia de argint, iar Daniel Aleca (clasa a IX-a) şi Ştefania Moroşanu (clasa a X-a) - medalii de bronz. Şi ceilalţi trei componenţi ai lotului României au obţinut rezultate similare: o medalie de argint şi două de bronz. Echipa din România a concurat cu alţi 255 de elevi din toată lumea. „A fost o mare onoare să reprezentăm România şi colegiul la această olimpiadă", ne-a spus Ioan Ignat. „Participarea la această olimpiadă a fost o experienţă frumoasă. Pe lângă concurs, am vizitat oraşele ţării, am cunoscut o mulţime de oameni şi cultura lor. A fost o bucurie că am ajuns acolo şi ne-am întors cu premii. Îi încurajez şi pe colegii mei să participe la asemenea concursuri. Şi nu în ultimul rând, le mulţumesc tuturor celor care au fost alături de noi: profesori, familii, colegi", ne-a destăinuit Ştefania Moroşanu. „Pentru a ajunge la asemenea performanţă, trebuie să-ţi doreşti să înveţi cât mai mult, dar mai trebuie să ai alături şi un cadru didactic care să te îndrume. Participarea la această olimpiadă a fost o experienţă fantastică. Am vizitat oraşe din Africa de Sud, am fost la o rezervaţie naturală, am fost la shopping, ne-am făcut o grămadă de prieteni. În viitor, aş vrea să urmez o universitate din Anglia sau din SUA", ne-a povestit Daniel Aleca. Cei trei olimpici au fost îndrumaţi de Liliana Timofte - profesor de biologie, Monica Dumitru - profesor de chimie, Claudia şi Florin Dobrin şi Sanda Oprea - profesori de fizică.

Mihai Radu Popescu, elev în clasa a XI-a tot la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân", s-a întors în aprilie 2011 cu medalia de argint de la Olimpiada Europeana de Ştiinţe (EUSO), care a avut loc în Cehia, în perioada 10 - 16 aprilie. EUSO vizează competenţe de cercetare ştiinţifică interdisciplinară (fizică, chimie, biologie). În anul 2009, Mihai Radu Popescu a câştigat medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori, desfăşurată la Baku, în Azerbaidjan. Recent, Radu a mai obţinut o menţiune la concursul NASA Ames Contest. „Este un concurs organizat în fiecare an de celebra agenţie care se ocupă de programul spaţial al SUA. Proiectul meu se numeşte Durian. Este vorba despre o staţie spaţială pe care am proiectat-o pentru 60.000 de persoane, care vor locui pe ea, şi pentru 300 de turişti. La acest concurs s-au înscris 300 de participanţi", ne-a povestit Mihai Radu. Eleva Reşit Unal s-a întors cu bronz de la Olimpiada Internaţională de Limbă Turcă.

Mândria Liceului Internaţional de Informatică

olimpici_internationali_-_liceu_international_de_informatica.jpg

În anul şcolar 2011 - 2012, elevii Liceul Internaţional de Informatică şi-au adjudecat medalii de aur, argint şi bronz la o serie de concursuri internaţionale. Alexandra Mihalcea, Ali Gurel, Adrian Nicolae şi Ozturk Tugrul, elevi în clasa a X-a, au obţinut medalii de argint la concursul E-BIKO, desfăşurat în perioada 11 - 14 mai în Ankara, Turcia. Ismail Diner, Răzvan Codreanu, Vlad Urziceanu, elevi în clasa a XI-a, s-au întors cu medalii de aur de la Concursul Internaţional IYIPO „Asistentul nutriţional", care s-a desfăşurat între 27 şi 29 aprilie în Tbilisi, Georgia. Medalii de bronz la concursul INEPO - Eurasia, care a avut loc între 5 şi 10 aprilie la Baku, Azerbaijan, au câştigat elevii clasei a IX-a Cristian Ghiţă şi Vlad Tiberiu Florian. Ionescu Radu şi Ciprian Cojocaru, din clasa a X-a, s-au întors cu menţiuni de la concursul I-SWEEP, care a avut loc în perioada 2 - 6 mai la Houston, SUA. Ismail Ergean din clasa a X-a, şi-a adjudecat medalia de bronz la concursul „Dreamline", care a avut loc în luna mai la Ankara, Turcia. Elevele clasei a X-a Alexandra Mihalcea şi Claudia Zeicu au obţinut menţiune specială la concursul INESPO, care s-a desfăşurat la începutul lunii iunie la Amsterdam, Olanda. Diana Ioana Anastase şi Crina Florinela Onu din clasa a IX-a s-au întors cu menţiune de la concursul INESPO, desfăşurat între 11 şi 14 iunie la Amsterdam, Olanda. Elevii din clasa a IX-a Răzvan Albişoru şi Sebastian Bucur au obţinut menţiune la concursul Genius, care s-a desfăşurat între 24 şi 29 iunie la San Francisco, SUA. Tot cu menţiune s-au întors acasă de la Olimpiada Internaţională de Limba Turcă, desfăşurată la Ankara, Turcia, elevii clasei a X-a Beatrice Moldovan şi Adrian Nicolae.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii