Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:20 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Învaţă cu noi să devii antreprenor!“ Colegiul Comercial „Carol I“ din Constanţa, partener într-un proiect european de peste 8 milioane de lei

ro

14 Sep, 2015 00:00 4330 Marime text
Asociaţia Euro Braila SM, în calitate de beneficiar, împreună cu mai multe licee economice din ţară, printre care Colegiul Comercial „Carol I“ Constanţa, Colegiul Economic „Ion Ghica“ Targovişte, Colegiul Economic „Virgil Madgearu“ Ploieşti şi Colegiul Economic „Ion Ghica“ Brăila, în calitate de parteneri, au demarat proiectul POSDRU „Învaţă cu noi să devii antreprenor!“. Sâmbătă, de la ora 9.30, peste 50 de elevi ai liceelor partenere s-au aflat la Constanţa, unde, la sala de conferinţe a hotelului GMG de pe bulevardul Mamaia, s-au întâlnit cu Irena Munteanu, reprezentant al Asociaţiei Euro Brăila SM, pentru a vorbi despre conectarea vieţii de liceu la mediul de afaceri, în cadrul unui seminar de specialitate.
 
Elevii de clasa a XI-a, care, de astăzi, au trecut în anul terminal al liceului, au dovedit că sunt pasionaţi de domeniul afacerilor, intrând în dezbaterile propuse în cadrul seminarului. Evenimentul a fost organizat de Colegiul Comercial „Carol I“ din Constanţa, iar responsabilul de proiect a fost chiar directorul instituţiei, prof. Adriana Dima. „Avem drept colaboratori două licee comerciale - unul din Feteşti şi altul din Târgovişte -, cărora le monitorizăm activitatea, fiecare dintre cele trei licee având câte zece firme de exerciţiu în care sunt implicaţi câte zece elevi.

Aşadar, sunt 100 de elevi doar din trei instituţii, tineri pe care acest proiect îşi propune să îi sprijine în vederea integrării mai rapide pe piaţa muncii, având în vedere că ei îşi formează prin intermediul acestor firme de exerciţiu aptitudini antreprenoriale, competenţe şi aptitudini care îi dezvoltă pentru viitor în acest sens“, a declarat directorul Colegiului Comercial „Carol I“. „Elevii au fost foarte receptivi şi au participat activ la acest proiect, le-a plăcut ideea şi au venit la activităţile propuse şi pe timpul verii, beneficiind totodată de consiliere şi orientare profesională. Tema proiectului este ofertantă, pentru că îi leagă, prin exerciţiu, de viaţa reală“, a adăugat prof. Adriana Dima.
 
Obiectivul general al proiectului îi vizează pe elevii din învăţământul secundar (ISCED3), clasele XI-XII aparţinând liceelor din regiunile Sud-Est şi Sud-Muntenia, mediu urban şi rural, care, prin utilizarea metodelor inovative de tip „firme de exerciţiu“, sunt ajutaţi să treacă mai uşor de la scoală la viaţa activă pe piaţa muncii.
 
Valoarea totală a proiectului „Investeşte în oameni!“, cofinanţat prin Fondul Social European (FSE) - Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, este de 8.011.384 de lei. Perioada de implementare este cuprinsă între 11 februarie şi 10 decembrie 2015.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii