Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:45 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnirile franco-române în turism, la Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu“ din Constanţa

ro

10 Jul, 2017 00:00 2411 Marime text
În săptămâna 3-7 iulie 2017, Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu“ din Constanţa a fost gazda proiectului „Întâlnirile franco-române ale turismului. Învăţarea limbilor străine şi formarea în meseriile turismului: un sector în plină schimbare“. Acţiunea a avut ca obiectiv dezbaterea cu privire la identificarea celor mai eficiente modalităţi de organizare şi desfăşurare a activităţilor specifice domeniului alimentaţie publică şi turism.
 
Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu“ a fost selectat, în urma elaborării Planului de acţiune centralizat, din reţeaua liceelor-pilot beneficiare ale programului din proiectul „Întâlnirile franco-române pentru turism“.
În perioada septembrie 2017 - iunie 2019, acest proiect de mobilităţi pentru elevi şi profesori se va desfăşura în colaborare cu Liceul Hotelier Restaurant Montpellier, sprijinit de Regiunea Occitanie - Toulouse. Fiecare liceu, parte a acestui proiect, va participa, cu câte două clase, la un stagiu de pregătire practică şi teoretică. Timp de trei săptămâni, elevii vor lua parte la o serie de acţiuni, pentru a întări atractivitatea unităţilor de învăţământ şi calitatea formărilor oferite elevilor.
 
„Este o oportunitate pentru elevii Liceului Tehnologic «Virgil Madgearu» din Constanţa să-şi îmbunătăţească abilităţile de comunicare în limba franceză şi să dobândească competenţe profesionale, să-şi însuşească deprinderea de a relaţiona verbal, nonverbal şi paraverbal, trăind alături de elevii francezi într-un mediu cultural diferit, cu un obiectiv comun, şi anume formarea profesională în meseriile turismului. Salutăm cordial Institutul Francez din România şi partenerii săi pentru acordarea accesului privilegiat la acest program de parteneriat cu liceele din Franţa, datorită căruia vom putea beneficia de acţiuni inovative, de proiecte de mobilitate pentru elevii şi cadrele didactice din Liceul Tehnologic «Virgil Madgearu» Constanţa“, a declarat prof. ec. Camelia Isabela Marcu, directorul Liceului Tehnologic „Virgil Madgearu“ Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii