Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:49 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnirea anuală a claselor bilingv franceză din Constanţa, găzduită de Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” (galerie foto)

ro

25 Nov, 2017 00:00 2738 Marime text
Amfiteatrul „Coriolan” al Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” a găzduit, în această săptămână, întâlnirea anuală a claselor a IX a bilingv franceză din oraşul Constanţa. La întâlnire au participat, alături de elevii de la CNMB şi colegii lor de la Liceul Teoretic “ Ovidius” şi Liceul Teoretic „George Călinescu”.
 
După un moment în care elevii celor trei licee s-au prezentat în manieră mai puţin convenţională, folosindu-se fiecare de talentul propriu pentru a-şi impresiona colegii, a urmat lucrul în echipe mixte pentru realizarea unui poster pe tema cuvântului «voix» (voce), unul dintre cele 10 cuvinte tematice propuse pentru anul 2018 de către Organizaţia Internaţională a Francofoniei. Colaborarea în echipă, găsirea unei idei şi prezentarea posterului realizat au fost aspectele care i-au unit pe membrii fiecărei grupe, între elevi instalându-se destul de repede o atmosferă de competiţie pozitivă marcată de respectul pentru munca celuilalt precum şi de curiozitatea descoperirii unor idei originale. Îndrumaţi cu tact de către profesoarele Doina Grap, organizatoarea activităţii, Janetta Bărăitaru, Marinela Mitrenga de la liceul «George Călinescu» şi Mariana Popovici de la liceul « Ovidius», elevii au reprezentat în imagini originale perspectiva lor adolescentină asupra sensurilor multiple ale cuvântului «voix».
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii