Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:40 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încep înscrierile pentru cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului. Probele scrise, în luna august

ro

12 Jul, 2017 00:00 1880 Marime text
Elevii din Constanţa absolvenţi ai clasei a XII-a care nu au reuşit să promoveze examenul în sesiunea din iulie sau în sesiunile din anii anteriori se pot înscrie, începând de marţi, pentru a susţine din nou Bacalaureatul. Înscrierile se vor încheia pe data de 14 iulie. Pentru prima dată, Bacalaureatul va începe cu probele scrise, şi abia apoi vor urma probele orale.
 
Potrivit calendarului examenului de Bacalaureat, în perioada 11 - 14 iulie are loc înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen, iar pe 27 iulie este prevăzută înscrierea candidaţilor care au promovat examenele de corijenţe.
 
La 21 august încep probele scrise ale examenului, cu Limba şi literatura română, 22 august - limba şi literatura maternă, 23 august - proba obligatorie a profilului şi 24 august - proba la alegere a profilului şi specializării.
 
Pe 25 august încep probele orale ale examenului. Astfel, în perioada 25 - 28 august este programată evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, pe 28 august - evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 29 - 30 august - evaluarea competenţelor digitale, iar în intervalul 30 - 31 august - evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.
 
Pe 1 septembrie, până la ora 16.00, vor fi afişate rezultatele, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 20.00. În intervalul 2 - 5 septembrie este programată soluţionarea contestaţiilor, iar pe 6 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.
 
Potrivit Ministerului Educaţiei, la solicitarea comisiilor de Bacalaureat judeţene/a municipiului Bucureşti sau din proprie iniţiativă, Comisia Naţională de Bacalaureat poate aproba în situaţii excepţionale prelungirea perioadelor de susţinere a probelor de evaluare a competenţelor digitale sau lingvistice, de evaluare a lucrărilor scrise ori de afişare a rezultatelor, precum şi reducerea perioadei de afişare a rezultatelor.
 
Citeşte şi: 
 
Rezultate Bacalaureat 2017, după contestaţii. Procentul de promovare la Constanţa a crescut. Cinci elevi cu 10 pe linie
 
Cum se vor modifica rezultatele Bacalaureatului 2017 la Constanţa după contestaţii? Sute de elevi, în aşteptarea notelor finale
 
Judeţul Constanţa, rată de promovare de 62,07 la sută Patru elevi din Constanţa, cu media 10 la Bacalaureat 2017
 
Care sunt cele mai bune licee din Constanţa după procentul de promovabilitate la Bacalaureat 2017. Mircea cel Bătrân, Ovidius şi Decebal - în top!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii