Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:29 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În cazul celor doi elevi extrem de agresivi, Petrică Miu declară - „Nu pot fi exmatriculaţi, poate fi doar scăzută nota la purtare!“

ro

14 Dec, 2017 00:00 5462 Marime text
Două evenimente nedorite, petrecute săptămâna trecută la Constanţa şi instrumentate de Poliţie, au adus în atenţia opiniei publice naţionale învăţământul constănţean, ambele plecând de la faptele extrem de grave a doi elevi de şcoli profesionale, ambii în clasa a IX-a, ambii repetenţi.
 
Pentru elevul de la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida“ - prins, la finele lunii noiembrie, că a şantajat trei colegi, ameninţându-i cu bătaia dacă nu îi oferă bani -, consiliul profesoral a decis scăderea notei la purtare. Ieri, prof. Monica Răguşilă, directorul unităţii, ne-a declarat că în baza Statutului elevului, devenit... literă de lege, pentru elevii din învăţământul obligatoriu de zece clase nu există decât următoarele măsuri, stipulate la art. 16: observaţie individuală, mustrare scrisă, scăderea notei la purtare, retragerea parţială sau totală a bursei şi mutarea disciplinară la o altă clasă.
 
În vechiul regulament exista şi o altă prevedere, prin care elevii puteau fi mutaţi disciplinar la o altă unitate de învăţământ; probabil că elevului de la „Dimitrie Leonida“, repetent clasa a IX-a la Hârşova, i-ar fi prins bine să se întoarcă acasă... şi spre binele celorlalţi colegi.

Astăzi, consiliu profesoral la „Virgil Madgearu“ 

În schimb, cel de-al doilea fapt, extrem de grav, petrecut la Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu“, a speriat întregul corp profesoral şi încă se mai vorbeşte despre el şi pe holurile altor instituţii.
Brutalitatea de care a dat dovadă un elev de şcoală profesională, repetent clasa a IX-a, ar fi meritat o pedeapsă exemplară. Din păcate, aceleaşi prevederi ale unui statut mult prea permisiv nu lasă loc de... interpretare.
 
Zilele trecute, la întâlnirea de la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria“, l-am întrebat pe inspectoratul şcolar general, Petrică Miu, dacă nu cumva se poate lua o decizie mai drastică. „El suportă consecinţele în baza regulamentului existent şi valabil pentru învăţământul obligatoriu. Nu poate fi exmatriculat, ci îi poate fi scăzută nota la purtare. Voi încerca să stau de vorbă cu el, să văd ce l-a determinat să acţioneze astfel, numai să mai vrea să mai vină la şcoală“, a mai spus prof. Petrică Miu.
 
Astăzi, la Liceul „Virgil Madgearu“ este programat un consiliu profesoral în care se va discuta acest caz şi la care este invitată şi bunica elevului agresiv, cea care îl are în îngrijire, în absenţa ambilor părinţi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii