Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:04 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În cadrul proiectului „Bullying-Free Minds” Școala Gimnazială nr. 12 „B.P. Hasdeu” găzduiește o reuniune internațională

ro

06 Mar, 2017 00:00 4451 Marime text
Școala Gimnazială nr. 12 „B.P. Hasdeu” este implicată în proiectul internațional „Bullying-Free Minds”, eveniment ce se desfășoară pe o perioadă de doi ani (2016 - 2018). Scopul acestui proiect este abordarea fenomenului „bullying” prin educație, empatie și conștientizare. În această săptămână, Școala nr. 12 va găzdui o reuniune a proiectului internațional Erasmus, la această întâlnire participând, alături de elevii și profesorii școlii constănțene, și un grup de 11 profesori și zece elevi din țările implicate în proiect: Grecia, Italia, Lituania, Portugalia și Turcia.
 
Reuniunea facilitează schimbul de valori ale culturii țărilor participante, dezvoltarea abilităților sociale și de comunicare lingvistică. Din agenda acestei reuniuni fac parte activități precum: dezbateri atât între profesori, cât și între elevi, cu diferite teme, momente artistice multiculturale și multietnice cu tema „Unitate în diversitate”, atelier de mărțișoare și felicitări, atelier de încondeiere a ouălor de Paște, activități culturale și sportive cu diferite teme. De asemenea, va avea loc și o întâlnire cu oficialități ale orașului, în sala de festivități a Primăriei Constanța, dar și un tur al orașului.
 
Proiectul își propune combaterea fenomenului de violență în rândul elevilor prin formarea și dezvoltarea unor competențe emoționale, care să permită inițierea și dezvoltarea unor relații sănătoase, învățarea autocontrolului, a cooperării și toleranței, a respectului de sine, dar și față de ceilalți.
 
Violența, indiferent de forma ei, este o realitate a lumii contemporane, de aceea școala trebuie să fie un agent social mai explicit, care să urmărească faptul că elevii săi învață lecții esențiale, care-i pregătesc pentru viață.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii