Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:55 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festivalul FILMMIC, organizat de Liceul „Traian“, la cea de-a X-a ediţie. Cele mai bune creaţii, premiate la Casa de Cultură Constanţa

ro

19 May, 2017 00:00 2810 Marime text
Festivalul liceenilor din toată ţara FILMMIC a ajuns la cea de-a zecea ediţie. Evenimentul continuă să promoveze filmul ca modalitate de exprimare, emoţionând, stimulând gândirea şi stârnind pasiuni.
 
Cu o popularitate în creştere, aflat în Calendarul Activităţilor Educative Naţionale, FILMMIC i-a provocat pe adolescenţi să arate anul acesta că „Zâmbetul este culoarea existenţei“. Proiectul educaţional care a debutat în anul 2007 a avut în fiecare an câte o temă ce a provocat liceenii să-şi exprime opinii şi să manifeste atitudini.
 
Din echipa de proiect fac parte: director - prof. Constantin Caracoti, director adj. - prof. Dorina Chivu, bibliotecar - prof. Angelica Creţu, prof. Alina Dermengiu, prof. dr. Oana Staicu şi prof. Mariana Bulac. În organizarea festivalului sunt implicaţi elevii Liceului Teoretic „Traian“ ca voluntari de proiect. FILMMIC a evoluat ascendent, anul acesta fiind făcut primul pas spre internaţionalizarea evenimentului, fiind prima ediţie în care o echipă din Chişinău se află în finală. Vineri, 19 mai, începând cu ora 10.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Constanţa vor fi premiate cele mai bune creaţii. Gala va fi urmată de un workshop care se va desfăşura în Club Doors, de la ora 13.00, unde membrii juriului se vor întâlni cu finaliştii.
 
Jurizarea filmelor a fost făcută de: criticul de film Irina Margareta Nistor - preşedintele de onoare al juriului, regizorul Toma Enache - preşedintele juriului, Antoaneta Cojocaru - actriţă la Teatrul „Bulandra“, prof. Marinela Natalia Mrejeru - inspector şcolar pentru activităţi extraşcolare - ISJ Constanţa, prof. Anamaria Burada - metodist Casa Corpului Didactic Constanţa.

Iată finaliştii celei de a X-a ediţii FILMMIC!  

„Portativ“ - Colegiul Naţional „Petru Rareş“ Piatra Neamţ
„Clovnul“ - Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ Petroşani
„La Synesthesie“ - Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu“ Constanţa
„01-02“ - Liceul Teoretic „C.A. Rosetti“ Bucureşti
„Ultimul zâmbet“ - Liceul Teoretic „Ovidius“ Constanţa
„Salvează-mi un zâmbet“ - Liceul Teoretic „Ovidius“ Constanţa
„Totul va fi bine“ - Colegiul Tehnic „Media“ Bucureşti
„Simfonia vieţii“ - Liceul Teoretic Murfatlar, Constanţa
„Puţin în fiecare zi“ - Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu“ Bistriţa
„Felii de zâmbet“ - Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ Petroşani
„Diferenţe“ - Liceul „Litterarum“ Chişinău
„Ataraxia“ - Liceul Teoretic „Traian“ Constanţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii