Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:56 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festivalul-concurs de teatru pentru preşcolari „Căsuţa de turtă dulce“ şi-a desemnat câştigătorii (galerie foto)

ro

22 May, 2017 00:00 2870 Marime text
La Palatul Copiilor s-a desfăşurat, vineri, Festivalul-concurs de teatru pentru preşcolari „Căsuţa de turtă dulce“, ediţia a X-a. Concursul a avut următoarele categorii: Piesă de teatru, Dramatizare, Recitare, Scenetă.
 
Prin dramatizare, copiii timizi îşi înving treptat teama, devin mai siguri pe ei, citesc şi memorează, dar şi interpretează un rol, se transpun într-un personaj şi-l îndrăgesc, contopindu-se sufleteşte cu acesta, iar bucuria propriului succes îi face încrezători în forţele lor, spun coordonatorii şi organizatorii concursului.
 
Trofeul festivalului a revenit copiilor de la Grădiniţa „Albă ca Zăpada“ din Năvodari, care au prezentat „Povestea Timpului“. La categoria Piesă de teatru, pe locul I au urcat picii de la Grădiniţa „Amicii“, cu piesa „Gaiţele“. Pe locul II s-au clasat copiii de la Grădiniţa „Perluţele Mării“, cu piesa „Capra cu trei iezi“, şi cei de la Grădiniţa „Azur“, cu piesa „Judecata vulpii“. Locul III al podiumului a fost ocupat de copiii de la Grădiniţa 42, cu piesa „Prietenul la nevoie se cunoaşte“.
 
La categoria Dramatizare, locul I a revenit micuţilor de la Grădiniţa „Norocel“, locul II - celor de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 6 şi de la Grădiniţa „Mugurel“, iar locul III - interpreţilor de la Grădiniţa „Colibri“ şi Grădiniţa „Tom şi Jerry Junior“. Menţiuni au obţinut picii de la Grădiniţa „Dumbrava Minunată“, cei de la Grădiniţa nr. 52 „Delfinii Junior“ şi cei de la Grădiniţa nr. 22.
 
La categoria Scenetă, pe locul I au urcat copiii de la Grădiniţa „Comenius“, iar pe locul II, cei de la Grădiniţa „Lumea copiilor“.
 
La categoria Recitare, pe prima treaptă a podiumului au urcat micuţii de la Grădiniţa „Tom Degeţel“ şi cei de la Grădiniţa nr. 45. Locul II a fost ocupat de artiştii de la Grădiniţa „Green Land“, iar locul III, de cei de la Grădiniţa „Santa Maria del Mar“. De asemenea, menţiune au primit micuţii de la Grădiniţa nr. 57.
 
„A X-a ediţie a festivalului, dedicată Zilelor Oraşului Constanţa, a fost un prilej pentru copii să-şi arate talentul. Ei au învăţat replici, au repetat, au cântat şi au interpretat. Felicitări tuturor participanţilor!“, a declarat profesor Irinela Nicolae, inspector şcolar pentru educaţie timpurie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii