Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:38 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Facultatea de Medicina trimite studenti peste hotare

ro

23 Jun, 2010 03:53 4206 Marime text
facultatea_ovidius.jpgFacultatea de Medicină Generală din cadrul Universităţii „Ovidius" are numeroase colaborări în continuă desfăşurare cu renumite centre universitare din Europa. Decanul Facultăţii de Medicină, dr. Petru Bordei, a menţionat că de curând, patru studenţi au plecat la Universitatea din Nantes, Franţa, pentru o perioadă de şase luni până la un an. De asemenea, facultatea mai are în vedere colaborări cu Universitatea din Lyon, unde vor pleca doi studenţi, dar şi cu Universitatea din Palerno, Italia.

Mai mult decât atât, în cursul săptămânii trecute, conducerea Facultăţii de Medicină Generală a primit de la Universitatea din Marsilia, Franţa, o propunere de proiect pentru viitoarele asistente medicale şi moaşe. „Şi Universitatea din Bruxelles solicită cadre medicale medii, oferindu-le pentru început 1400 de euro pe lună. Condiţia principală este să cunoşti foarte bine limba engleză sau franceză", a explicat dr. Bordei.

În timpul verii, studenţii medicinişti pot face practică la spitalele din Viena sau chiar în Germania, unde vor fi plătiţi cu 400 de euro pe lună. „Sunt convins că cei care vor pleca nu vor mai veni înapoi decât în vizită", a continuat decanul Facultăţii de Medicină Generală.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii