Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:00 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Emoţii şi aplauze, la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria”, într-o gală a recunoştinţei (galerie foto + video)

ro

18 Dec, 2015 00:00 8229 Marime text
Emoţii, recunoştinţă şi aplauze la Constanţa, în decursul zilei de ieri, la un eveniment cultural devenit deja tradiție. Este vorba despre „Gala recunoștinței”, o manifestare emoţionantă, ce a avut loc la Colegiul Național de Arte „Regina Maria”, în sala „Sergiu Celibidache”.
 

Spectacolul muzical-coregrafic festiv a fost dedicat tuturor celor care au susținut colegiul constănțean în demersul educațional, contribuind astfel la construirea unei imagini instituționale de calitate. Ediția din 2015 a avut drept tematică „Sărbătorile de iarnă”.
 
Ieri, pe scenă, au fost aplaudaţi elevii şi profesorii Colegiului Național de Arte „Regina Maria”. Printre alţii, au evoluat Orchestra Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria”, clasele IX-XII, Ansamblul de clarinete, dar şi de percuţie. Pe muzica lui Vivaldi, Beethoven, Strauss, Gounod, elevii instituţiei au interpretat piese celebre. Laura Eftimie, de exemplu, a interpretat „Valsul Julietei”, de Gounod, fiind acompaniată la pian de Andrada Ştefan.

Evenimentul a constituit un prilej pentru a li se oferi diplome de mulțumire foștilor profesori, colegi ai instituţiei şi nu numai. De asemenea, au fost distinşi cu diplome de excelență elevii care au obținut rezultate deosebite la concursurile și olimpiadele școlare.
 
Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria” funcţionează ca unitate şcolară cu profil artistic din anul 1956, când purta denumirea de Şcoala de Muzică şi Arte Plastice şi era găzduită de sediul unei şcoli greceşti din oraş. Instituţia şi-a menţinut rolul de centru de formare iniţială şi continuă în domeniul artistic pentru toate generaţiile de absolvenţi, de la înfiinţare până în prezent. Începând cu 1 septembrie 2006, prin OMEC, cu acordul Casei Regale a României, unitatea de învăţământ a primit denumirea de Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria”, la festivitatea organizată cu prilejul Zilelor Şcolii participând şi Alteța Sa Regală Principesa Margareta.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii