Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:59 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Emoţii pentru viitorii ofiţeri şi maiştri militari de marină. Au jurat credinţă faţă de patrie şi popor (galerie foto)

ro

25 Oct, 2017 00:00 3438 Marime text
„Jur credinţă patriei mele România, jur să-mi apăr ţara chiar cu preţul vieţii“, au rostit, ieri, cu emoţie în glas, tinerii studenţi în anul I la Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ (ANMB) şi de la Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu“ din Constanţa, în cadrul ceremoniei de depunere a jurământului militar.
Forţele Navale au desfăşurat, ieri, la Constanţa, ceremonia de depunere a Jurământului Militar, prin care va fi consfinţit legământul suprem al celor 113 viitori ofiţeri şi maiştri militari de marină faţă de patrie şi popor.
 
Astfel, 58 de studenţi ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“ şi 55 de elevi ai Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu“ au rostit, într-un glas, jurământul militar, în prezenţa reprezentanţilor conducerii Forţelor Navale, a comandanţilor de mari unităţi şi unităţi, dar şi a părinţilor, a rudelor şi a prietenilor.
 
Depunerea jurământului reprezintă un pas important în viaţa oricărui militar, consfinţind legământul faţă de patrie şi simbolizând pentru studenţii şi elevii anului I primirea în rândurile ostaşilor români. După momentul solemn în care tinerii au jurat credinţă României, aceştia au intonat imnul de stat.
 
Rectorul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“, comandor conf. univ. dr. Octavian Tărăbuţă, a vorbit despre importanţa acestui eveniment pentru studenţii Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“ şi elevii Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu“. Prin jurământul militar, tinerii îşi afirmă credinţa în apărarea României. Importanţa acestui eveniment pentru cei mai tineri, viitori ofiţeri şi maiştri militari, constă în faptul că, începând de azi, prin voinţa lor, şi-au legat viaţa de acest domeniu foarte special al apărării frontierelor de apă ale României.
 
Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ este o instituţie emblematică de învăţământ superior de marină din Dobrogea, care, de-a lungul a 144 de ani de existenţă, şi-a demonstrat valoarea în domeniul formării de ofiţeri de marină, specialişti şi oameni de valoare în acelaşi timp. Academia Navală este o instituţie publică de învăţământ superior politehnic subordonată Ministerului Apărării Naţionale şi acreditată instituţional de ARACIS.
 
Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu“ este o instituţie militară de învăţământ de nivel postliceal care are misiunea de a pregăti personalul necesar Forţelor Navale, precum şi altor beneficiari, în vederea întrebuinţării, întreţinerii, administrării şi reparării armamentului, a tehnicii şi a altor materiale din înzestrare, asigurând, totodată, competenţele de leadership necesare pentru gradele superioare de maistru militar.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii