Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Emoţii pentru părinţi Încep înscrierile la clasa pregătitoare. Se deschid porţile şcolilor constănţene!

ro

23 Feb, 2017 00:00 3072 Marime text
Încep emoţiile pentru părinţii copiilor aflaţi în ultimul an de grădiniţă! De astăzi şi până pe data de 2 martie, fiecare şcoală în care se organizează clasa pregătitoare (clasa 0) are obligaţia de a organiza Ziua Porţilor Deschise, prilej cu care părinţii şi copiii vor putea vizita spaţiile şcolare şi vor putea discuta cu cadrele didactice, poate chiar cu viitorul învăţător al copilului.

Şcolile constănţene sunt deja pregătite pentru Ziua Porţilor Deschise, cadrele didactice aşteptând cu interes vizitele părinţilor.
La Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria“, porţile se vor deschide mâine, 24 februarie, începând cu ora 9.00, până la ora 14.00. Directorul unităţii de învăţământ, prof. Doiniţa Mitrică, a precizat: „Dacă va exista cerere, dacă vor fi părinţi care vor dori să ne viziteze, porţile vor rămâne deschise până mai târziu“.
 
Pentru anul şcolar 2017-2018, la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria“ vor fi două clase pregătitoare, cu un număr total de 50 de locuri, la fel ca şi în acest an şcolar.
 
La Şcoala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul“ Constanţa, Ziua Porţilor Deschise va dura, de fapt, două zile, astăzi şi mâine. „Preşcolarii însoţiţi de educatoare, părinţi şi bunici sunt așteptați cu drag să pătrundă în universul școlar. Elevii claselor a IV-a, împreună cu doamnele învățătoare Catrinel GrosuIngrid Rădulescu și Gabriela Răileanu, vor fi gazde primitoare“, se arată pe site-ul Şcolii „Mihai Viteazul“.
 
Şcoala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Ţiţeica“ îşi va primi vizitatorii pe data de 28 februarie, între orele 9.00 şi 18.00. „Îi aşteptăm pe toţi cei care vor dori să ne viziteze să ne vadă clasele şi cât sunt de primitoare“, a declarat directorul Şcolii Gimnaziale nr. 30 „Gheorghe Ţiţeica“, prof. Sorin Cernăianu. Acesta a mai precizat că, datorită numărului mare de solicitări de anul trecut (205 cereri de înscriere), şi în anul şcolar 2017-2018, la această unitate de învăţământ vor fi şase clase pregătitoare.
 
În clasa pregătitoare pot fi înscrişi copiii care împlinesc vârsta de şase ani până la data de 31 august 2017, inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc şase ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2017, inclusiv, pot fi înscrişi dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare. Prima etapa de înscriere a copiilor în învăţământul primar (completarea şi depunerea cererilor) va începe pe data de 27 februarie şi va încheia la data de 16 martie. A doua etapă se va desfăşura între 24 şi 30 martie, când părinţii ai căror copii nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă pot depune cererile de înscriere.
 
Pe data de 6 aprilie, părinţii vor afla la ce şcoală au fost înscrişi copiii, la acea dată unităţile de învăţământ urmând să afişeze listele finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare. Învăţământul primar este obligatoriu şi cuprinde clasa pregătitoare şi clasele I-IV. Numărul de locuri alocate, prin cifra de şcolarizare, pentru clasa pregătitoare în învăţământul de stat este mai mare sau egal cu numărul copiilor care au împlinit vârsta necesară pentru a începe învăţământul primar, asigurându-se, astfel, şcolarizarea tuturor copiilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii