Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:10 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii Luiza Căruntu, Teodor Ivaşcu şi Aylin Asan, la etapa naţională a Concursului Naţional „Tinerii dezbat”

ro

03 Jun, 2016 00:00 4397 Marime text


Trei elevi din Constanţa s-au calificat la etapa naţională a Concursului „Tinerii dezbat”, care se va desfăşura la Zalău, între 10 şi 12 iunie. Astfel, potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, judeţul nostru va fi reprezentat de trei elevi de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“, coordonaţi de prof. Adina Sabău: Luiza Căruntu, din clasa a XI-a, Teodor Ivaşcu, din clasa a  XI-a, şi Aylin Asan, din clasa a XI-a.
 
Organizat de Ministerul Educaţiei Naţionale și Cercetării Știinţifice împreună cu Departamentul pentru Relaţii Interetnice, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, Reprezentanţa UNICEF în România și Romanian-American Foundation, prin Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică, Concursul Naţional „Tinerii dezbat” este cuprins în Calendarul concursurilor naţionale școlare din anul școlar 2015-2016.
 
Iniţiat în 2010 de Ministerul Educaţiei Naţionale și Cercetării Știinţifice, Concursul Naţional „Tinerii Dezbat” este cel mai amplu campionat de dezbateri adresat elevilor de liceu din România. Alcătuit din trei etape competiţionale distincte (judeţeană, regională și naţională) și un seminar de formare adresat profesorilor coordonatori, Concursul „Tinerii Dezbat” invită profesorii alături de elevii lor într-o experienţă de învăţare a argumentării și de formare a gândirii critice.
 
Concursul Naţional „Tinerii dezbat” are ca scop conştientizarea de către elevi a valorilor cetăţeniei democratice prin înţelegerea informată a realităţilor sociale, dezbaterea argumentată și exersarea atitudinii tolerante și deschise faţă de diferenţele sociale, etnice, economice, de sănătate, gen ş.a., care pot constitui bariere în comunicare. Pentru acest an, sunt prevăzute a fi luate în dezbatere: educaţia civică, materie ce ar trebui să devină obligatorie în programa şcolară pentru liceu; măsuri de toleranţă zero pentru actele de discriminare din şcoli; drepturile copilului - obiect de studiu pentru toţi elevii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii