Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:44 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Este oficial Elevii au drept de vot în consiliul de administraţie al unităţii şcolare

ro

18 Sep, 2015 00:00 2088 Marime text
În Monitorul Oficial din 17 septembrie a fost publicat Ordinul pentru aprobarea procedurii privind alegerea reprezentantului elevilor în consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ preuniversitare din România.

Potrivit Procedurii privind alegerea reprezentantului elevilor în consiliul de administraţie al unităţilor de învăţământ preuniversitare din România, reprezentantul elevilor în CA va fi ales prin vot secret de către toţi elevii unităţii de învăţământ, pentru un mandat de un an. Procesul de alegere a reprezentanţilor elevilor se desfăşoară la începutul anului şcolar.
Directorul unităţii de învăţământ va transmite consiliului elevilor solicitarea de desemnare a reprezentantului elevilor în CA în prima zi de cursuri a semestrului întâi. Alegerile pentru desemnarea reprezentantului elevilor în CA sunt organizate de consiliul elevilor.

 
Elevii care doresc să reprezinte interesele colegilor lor trebuie să aibă 18 ani împliniţi, să nu aibă rude până la gradul IV în acelaşi CA şi să nu fi primit sancţiuni disciplinare în ultimii trei ani. Procedura privind alegerea reprezentanţilor elevilor în consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ preuniversitare din România interzice implicarea cadrelor didactice sau a conducerii unităţii de învăţământ în desemnarea unui candidat din partea elevilor în CA. Pentru anul şcolar 2015-2016, alegerea reprezentanţilor în CA-urile unităţilor de învăţământ se face conform unui calendar stabilit de consiliul elevilor, după consultarea şi cu acordul conducerii unităţii de învăţământ, astfel încât desemnarea reprezentantului elevilor să fie finalizată până la data de 15 octombrie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii