Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:39 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii au descoperit „Povestea apei“ la SC RAJA SA Constanţa (galerie foto)

ro

20 Apr, 2016 00:00 2838 Marime text


De câţiva ani, RAJA SA îşi deschide porţile pentru sute de elevi din mai multe instituţii de învăţământ dornici să descopere, la faţa locului, circuitul apei. Şi în acest an, societatea constănţeană este un partener de încredere al şcolilor constănţene în cadrul Programului educaţional „Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!“, desfăşurat între 18 şi 22 aprilie.
 
Preţ de câteva ore, copiii, însoţiţi de specialiştii societăţii, vizitează o staţie de pompare, Laboratorul de Încercări Apă Potabilă - Palas Constanţa şi cea mai modernă staţie de epurare din România realizată cu fonduri europene - Constanţa Nord.
 
Pe parcursul excursiei educative, elevii descoperă întregul proces prin care trece apa, de la captare, tratare şi distribuţie, pentru a ajunge la robinetele noastre numai bună de băut, până la tratarea apei uzate în staţiile de epurare pentru reintegrarea ei în circuitul natural. Copiii învaţă că apa este permanent supravegheată şi analizată, fiind invitaţi să efectueze alături de personalul laboratorului câteva teste pentru a determina calitatea apei cu ajutorul substanţelor „magice“ sau să identifice  posibilii „intruşi“ prin intermediul microscopului. La Staţia de Epurare Constanţa Nord, copiii sunt martorii eliminării poluanţilor din apa uzată prin complexul proces de epurare, conştientizând beneficiile purificării apei pentru sănătatea populaţiei, protejarea surselor de apă şi a mediului.
 

„În acest an, în program sunt incluse 23 de instituţii de învăţământ din Constanţa, dar şi din judeţ. Pe parcursul vizitelor, oaspeţilor le sunt oferite broşuri cu informaţii despre investiţiile derulate de compania de apă SC RAJA SA şi pliantul Povestea Apei, care îi invită pe cei mici să păşească pe firul apei pentru a descoperi  întregul parcurs al unei simple picături de apă. Anual, şcolile constănţene îşi exprimă interesul pentru activităţile desfăşurate de SC RAJA SA, participând cu bucurie la evenimentele organizate de societate, cu atât mai mult cu cât apa face parte din viaţa noastră, e parte din noi şi, cunoscând mai multe despre această esenţă a vieţii, vom fi mai informaţi şi mai motivaţi să o protejăm“, a explicat Irina Oprea, purtătorul de cuvânt al SC RAJA SA Constanţa.

 

„Nu este pentru prima dată când vizitez staţia de epurare, dar mereu învăţ ceva nou şi interesant. Este frumos să vezi că aici toate au un rol. Mulţi colegi de-ai mei ar zice că este plictisitor, dar eu am fost încântat. Am învăţat despre ce nu trebuie să aruncăm în apă, unde ajung aceste gunoaie. Oricine ar trebui să cunoască importanţa şi securitatea apei“, a declarat Flaviu, elev în clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială nr. 37.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii