Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:51 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevi de la Liceul Teoretic „Ovidius“, la Competiţia Sci-Tech Challenge

ro

11 Mar, 2016 00:00 2526 Marime text
Competiţia Sci-Tech Challenge, care s-a desfăşurat pe 5 martie, a atras peste 100 de elevi de la 14 licee din Constanţa şi din Mangalia.
 
Participanţii, repartizaţi în echipe formate aleatoriu, au fost implicaţi într-o experienţă interactivă, pentru a rezolva una dintre cele mai mari provocări ale prezentului: eficientizarea consumului de apă şi de energie realizat de o rafinărie. De coordonarea activităţii de selecţie şi pregătire a elevilor ovidieni s-a ocupat profesorul Victor Mihalaşcu. La concurs au participat şi elevi din clasa a XI-a de la Liceul Teoretic „Ovidius“: Andreea Aldea, George Cioti - membru al echipei clasate pe locul al II-lea, Radu Ştefan Cristea - membru al echipei clasate pe locul al III-lea şi reprezentant al României la finala europeană, Tiberiu Florescu - membru al echipei clasate pe locul al II-lea, Maria Xenia Fulea, Eusebiu Pirliteanu şi Vlad-Matei Rădulescu.
 
Programul european Sci-Tech Challenge este organizat în zece ţări (Belgia, Franţa, Italia, Marea Britanie, Olanda, Norvegia, Polonia, România, Rusia şi Kazahstan) şi încurajează adolescenţii să îşi dezvolte abilităţi de carieră în domeniile ştiinţă, tehnologie, inginerie şi matematică (STEM). Programul introduce tinerii în lumea inovaţiei în afaceri, combinând gândirea antreprenorială, de business, cu ştiinţa şi tehnologia ca soluţii. Elevii îşi dezvoltă abilităţi esenţiale de carieră, precum leadership, comunicare, muncă în echipă, creativitate, dar capătă şi o mai bună înţelegere a modului în care, abordând problemele prin cheia inovaţiei, a tehnologiei şi a economiei, pot contribui la succesul unei afaceri.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii