Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:11 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi elevi de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Tuzla, pe podiumul Concursului Naţional „Diversitas“ (galerie foto)

ro

12 Jun, 2017 00:00 3690 Marime text
Elevi ai Şcolii Gimnaziale nr. 1 Tuzla au obţinut premiul I şi trofeul Concursului Naţional „Diversitas“, ediţia a III-a, la secţiunea a II-a, Culturi şi civilizaţii - instrumentişti.
 
În data de 10.06.2017, Maria Laura Stoica, elevă în clasa a V-a, şi Berkant Gemil, elev în clasa a VI-a, membri ai ansamblului de mandoline Qarîlgaş, din Tuzla, au încântat publicul prezent la Palatul Copiilor din Constanţa interpretând la mandolină un potpuriu de cântece tătăreşti. Elevii sunt coordonaţi de profesorul Leila Meral Gemil.
 
Şcoala Gimnazială „George Enescu“ din Năvodari a organizat ediţia a III-a a Concursului Naţional „Diversitas“, cuprins în Calendarul activităţilor educative naţionale - domeniul Educaţie civică, voluntariat, proiecte caritabile. Concursul a reunit 350 de elevi şi 75 de profesori de la unităţi de învăţământ din 15 judeţe ale ţării: Alba, Argeş, Bacău, Braşov, Brăila, Buzău, Constanţa, Călăraşi, Dolj, Gorj, Ilfov, Mureş, Olt, Prahova şi Teleorman.
 
„Diversitas“ a avut ca scop promovarea dialogului intercultural şi este organizat pe trei secţiuni: secţiunea I - Arte vizuale, cu subsecţiunile Artă decorativă, Tradiţii culinare şi Dialog intercultural; secţiunea a II-a - Culturi şi civilizaţii, cu subsecţiunile Solişti/instrumentişti, Grup vocal şi Dans interetnic; secţiunea a III-a - Simpozion, cu subsecţiunile Multiculturalitate în zi de sărbătoare (concurs pentru elevii de gimnaziu şi liceu) şi Simpozion cadre didactice, având ca temă „Perspectiva interculturală în şcoala românească“.
 
Secţiunile I şi III s-au desfăşurat pe 9 iunie, la Şcoala „George Enescu“ din Năvodari, iar secţiunea a II-a a avut loc pe 10 iunie, la Palatul Copiilor din Constanţa. Concursul Naţional „Diversitas“ este sprijinit de Primăria şi Consiliul Local Năvodari, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa şi Asociaţia de părinţi „George Enescu“ Năvodari.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii